2017-08-18, 12:16
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: dziadkowie nie zainteresowani wnukami
Cytat:
Napisane przez isabelka00
Coś ty nie dzwonią wcale, mój tata to już w ogóle ...Naprawdę czuje, że oni się nim wcale nie chcą interesować, ma się taką intuicję..
Ciężko jest porozmawiać, bez żalu i pretensji o ich zachowowaniu, że chce ciepła, bliskości i miłości ich do mojego dziecka.. Każda forma zwrócenia uwagi będzie odebrana jako atak..
|
A ty dzwonisz, opowiadasz?
Nie zmusisz ich do miłości i czułości. Mój teść nigdy nie wziął na ręce mojego syna, nigdy go nie przytulił, ale ja wiem że to taki typ ludzi, bo względem swoich dzieci był i jest taki sam. Nic na siłę. Wiem że go kocha ale nie chce/ nie lubi / nie umie tego pokazać. A ja wychodzę z założenia że od kochania dziecka są przede wszystkim rodzice. Mojemu dziecku codziennie to powtarzam i mam nadzieję że kiedyś to zaprocentuje, bo nikt nie da ani mi ani jemu gwarancji że będzie go cały świat.
Głowa do góry. Może z czasem twoi rodzice dojdą do wniosku, że nie utrzymując kontaktów z wnukiem coś tracą. Ty jednak nie możesz od nich oczekiwać że na rzecz, jakby nie patrzeć twojego dziecka, zrezygnują ze swojego wypoczynku. Oni już dzieci odchowali.
A co z drugimi dziadkami?
|
|