Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nic nie działa na moje zaskórniki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-23, 11:44   #5
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: Nic nie działa na moje zaskórniki

Cytat:
Napisane przez Agaciatko91 Pokaż wiadomość
Ojjj Nikt mi już nie odpisze?
Dziewczyny pomóżcie!
być może Cie dobiję, ale nie ma zlotej metody. gdyby taka istniala, nikt nie mialby problemow z zaskornikami, a mają je nawet dojrzale kobiety

zaskorniki powstaja nie tylko przez zanieczyszczona skore np. kosmetykami, ale tez przez nadmiernie zrogowacialy naskorek. peeling 2x w tygodniu to podstawa, najlepiej enzymatyczny, jezeli masz delikatna skore.

pomoc moze regularne stosowanie kwasow AHA i BHA. zajrzyj na podforum Biochemia kosmetyczna, to temat-rzeka

uwazaj z kosmetykami typowo antybakteryjnymi, moga byc zbyt agresywne, podraznia skore, gruczoly łojowe i problem zaskornikow, tlustej cery moze byc jeszcze powazniejszy.

z podkladu radzilabym powoli rezygnowac, niedoskonalosci tuszowac miejscowo korektorem i co najwyzej matowic pudrem sypkim(prasowany moze bardziej zapychac pory)

oczywiscie regularne mycie pędzli to koniecznosc

na dzien krem z filtrem conajmniej SPF 15, najlepiej apteczny, przed sloncem chronic sie trzeba. słonce moze przyniesc chwilowa poprawe, cera faktycznie bedzie wygladac lepiej, ale gdy przekraczymy pewna granice, moze byc coraz gorzej naskorek stanie sie duzo grubszy, po lecie zaczna wylazic spod niego "potwory"

warto tez zazywac preparat z cynkiem i witaminami z grupy B, ja zawsze polecam Salfazin, wychodzi bardoz ekonomicznie
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując