Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-08-21, 20:08   #2783
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Jestem po wizycie

Idę was najpierw nadrobić

Juka jeszcze chwilka tego leżenia, dasz radę

Błękitna zdrówka życzę.

Blond oooo a my już myślałyśmy, że na porodówkę pojechałaś. Kurcze, a jakie masz opcje z psem. Masz komu go oddać ewentualnie?

lilka to poleż te 3 tygodnia, oszczędzaj się , a potem znowu będzie aktywna.

Poli tak dobry, dobry.

Rojku tak, wyprany, ale się suszy. Dam znać jutro.

Madziek no właśnie, a ja cytomegalię złapałam. Tylko tokso nie mam. Teraz w podstawowych badaniach na początku ciąży jest tokso i cytomegalia. Jeśli wyjdzie, że nie chorowałaś i nie ma przeciwciał, to w połowie się powtarza. Ja tak miałam z tokso.

aaaaa ja już stóp nie widzę. Może masz większy rozmiar od moich hihi

Asik to kiedy teraz poród? Dobrze, że wszystko prawidłowo.

Migotka super, że wizyta udana. Ręcznie też ci szyjki nie sprawdzał?

My na wizytę pojechaliśmy w 3. Zapytałam lekarza, czy Maja może wejść, to się ucieszył, że zobaczy ją. Opowiedział jej, jak kiedyś też ją razem podglądaliśmy w brzuchu itp. Więc fajnie z nią złapał kontakt. Potem Maja została z mężem, a mnie zaprosił do drugiego pomieszczenia na fotel. Masakra. Jak ja tego nie lubię. GBS pobrany z pochwy i odbytu. Mąż wziął do do pracy i jutro po pracy zawiezie do szpitala (ma być w temp. pokojowej i na wynik czeka się 4-5 dni). Sprawdzał mi szyjkę (aż pięść zagryzałam z bólu - nienawidzę tego). Oczywiście szyjka twarda, brak rozwarcia, długa. Wiedziałam....
Potem zaprosił mnie na usg. Przyszła też Maja z mężem, a lekarz wszystko jej tłumaczył, gdzie głowka, noska, serce. No super. Na koniec dał jej zdjęcie brata.
Z małym wszystko super. USG dość dokładne było. Waży 2500 g (36+2). Więc jakoś z tą wagą przystopował. Lekarz mówi, że jak urodzę w terminie to z 3400g może ważyć. Na długość ma być w normie. Bo się pytałam , czy przypadkiem nie jakieś duży i czy ubranek nie pakować większych hehe. Powiedziałam, ze wczoraj mi tak bardzo skakał. Więc lekarz sprawdził mi przepływy, zrobił dopplera płodu w dwóch miejscach (jedno przy pępku drugie w tętnicy pępowinowej) - dobrze, że mam wydruki na dwie strony podaniowe, bo bym nie zapamiętała. Wszystko jak najbardziej w porządku. Płyn w normie, pęcherz moczowy, serce, żołądek też. Mózgo i twarzoczaszka tak samo. Łożysko II stopnia.

To tak w skrócie

Kolejna wizyta 6 września (tego samego dnia mamy testy skórne z Mają w Warszawie) Co to będzie za dzień Bo od 7 września - 17 września on jest na urlopie. A ja na 16 września mam termin. Jak coś by się działo, to mam jechać do szpitala na KTG.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora