2017-08-24, 13:37
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: tymczasowa trwała ondulacja artego
mam rozjaśniane w 100% włosy o kilka tonów, mam włosy koloru bardzo jasny blond. Zaryzykowałam i zrobiłam trwałą Artego Parameter T i jestem bardzo zadowolona. Płyn kupiłam na allegro a włosy na wałki nakręciła mi koleżanka fryzjerka - profesjonalistka. Trwała trzyma mi się juz ponad 2 miesiące. Jestem mile zaskoczona bo mam dość gęste i sztywne włosy , które nigdy nie trzymały loków z wałków jeśli nie nałożyłam na nie ogromnych ilości żeli i lakierów. Teraz myję włosy co 3-4 dni, nakładam odżywkę bez splukiwania do włosów kręconych, suszę z dyfuzorem, potem w suche włosy wgniatam trochę żelu i znowu dosuszam - koniecznie z dyfuzorem. Kiedy nie myję włosów rano zwilżam je trochę wodą i znowu susze z dyfuzorem. Czasem dodaję troszkę żelu. Jedyny minus to specyficzny zapach mokrych włosów - zapach płynu który się utrzymuje cały czas. jednak zapach czuć tylko podczas mycia, po wysuszeniu czuć już tylko zapach szamponu i innych kosmetyków których użyłam. Planuję powtórzyć zabieg za jakies 2-3 tygodnie. Trwała w zasadzie nie wpłynęła na stan moich włosów, może minimalnie je przesuszyła ale przy dobrych kosmetykach da sięto nadrobić. Plusem jest tez to że nie musze ich myc codziennie - jak to robiłam dotąd. Jeśli chodzi o odrosty - robiłam je już 2 razy i nie zaszkodziło to trwałej.
|
|
|