Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kilka kilo mniej - chudniemy zdrowo !
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-24, 20:16   #971
pat111
Rozeznanie

Dot.: 10 kg. mniej do WAKACJI 2008 - czyli chudnij zdrowo

Cytat:
Napisane przez justyna2639 Pokaż wiadomość
pat111 witam jestes mile widziana i powiedz mi jak udalo Ci sie dojsc do 55 kg? stosujesz jakas diete?
Zaczeło się od chwili załamki. Stanełam na wadze i jak zobaczyłam 66 to, aż ryknęłam płaczem. Nigdy tyle nie ważyłam, zwykle 60-61. Po pierwsze przechodziłam na dietę stopniowo. W pierwszym miesiący tzn.do końca lutego i pierwsze 2 tygodnie marca wyrzuciałam wszelkie słodycze, białe pieczywo, tłuste jedzenie - OD LUTEGO NIE ZJADŁAM ŻADNEGO FAST FOODU!!!!-gazowane napoje. Poszłam do sklepu kupiłam soje, sojowe mleko, sojowe kotlety, czarne pieczywo, warzywa, owoce - jedno wielkie BUM! Początki były wielką zmianą, ale później zaczełam powoli dorzucać nowe rzeczy. Np.Na początku węglowodany na 6 posiłków były tylko w 2 albo 1, większość składała się z warzyw i owoców. Przeszukałam całego net-a, czytając jak zbudować mądrą dietę, przede wszystkim przeszłam dzięki temu trochę na wega. Owszem jem ryby, ale nie jadam mięsa. Jednak nadal jem jajka, mleko, sery etc. To takie małe wega Kupiłam karnet na basen, zapisałam się na stepy. Chudłam ok.1,5kg na 2 tygodnie. Później, kiedy zeszłam do 60kg dodałam więcej węglowodanów, bo zetknęłam się z akcją nestle fitness Polecam wam wejść na www.nestle.program14dni.p l i zaczać swój program 14 dni, bo dostaniecie fajne wskazówki diety, co robicie źle etc ) Później w kwietniu, kiedy organizm przyzwyczaił się do tej zmiany i kiedy już zmieniłam dietę na dobre zrobiłam 3 dni oczyszczenia, ale trochę ją przeorbiłam ( tutaj macie wzór http://www.grubasy.pl/dietofWeek.asp?id=463 )Tzn. 1 dzień głodówka na wodzie, drugi 800kcal, trzeci 1000kcal. I znowu wróciłam na 1200kcal. Teraz znów chcę zrobić oczyszczanie. Musicie pamiętać o wodzie, przede wszystkim no i o owocach i warzywach, bo witaminy sa waże, a jak z czegoś zrezygnujecie i utracicie witaminy to kiepsko i krucho będzie z wami ( Polecam wam też www.grubasy.pl pewnie znacie Dużo diet. Mądrych moim zdaniem i dużo wskazówek. Teraz mam 55kg i stanęłam w miejscu i chyba musze zrobić to oczyszczenie, żeby coś ruszyło No i dbajcie o ciało!!! W czasie diety można się nabawić celulitu ( Dzięki bogu mnie to ominęło. GORĄCO POZDRAWIAM !!
Wszystko można jeśli się chce !! ) Determinacji trzeba dużo, przyznam że najgorsze są dla mnie dni przed miesiączką, aż chce się zjeść tony czekolady, ale się trzymam i przez ten okres nie zjadłam jeszcze słodyczy ani fast foodu Aktualnie mam rozmiar 26
pat111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując