Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze najlepsze książki do nauki angielskiego
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-08-25, 09:16   #85
szizii
Raczkowanie

Dot.: Nasze najlepsze książki do nauki angielskiego

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7653963 1]Rozumiem, to kwestia bardzo indywidualna.

Ja z kolei lubię się rzucać na głęboką wodę i angielskiego na serio zaczęłam się uczyć z podręcznika do FCE, gdzie przez pewien czas tłumaczyłam dosłownie każde słówko

Natomiast stety niestety, właśnie na tym polega trudność angielskiego - frazeologia jest niezwykle rozbuchana i tego się nie przeskoczy.

Pytanie jakimi partiami chcemy to ugryźć. Jeśli Evans Cię przytłacza to nie ma sensu na razie się męczyć - zrób to CAE Vince'a, tam jest też część leksykalna, która powinna Ci dać pewną bazę i już będzie łatwiej.

Moja metoda od FCE w górę - słownik dwujęzyczny i fiszki (robione odręcznie), gdzie wypisywałam dane słowo i jego pokrewne + phrasale (w granicach rozsądku ) + idiomy i kolokacje. roboty w wuj i trochę ale zawsze to lubiłam [/QUOTE]

Miałam podobny sposób nauki na początku, mnie jednak brakło cierpliwości po pewnym czasie
Spróbuję skupić się może na książce Vince'a a w mniejszym stopniu, choć całkowicie jej nie odrzucając, powolutku robić Evans, może nawet nie tyle słownictwo, co chociaż gramatykę, bo wydaje mi się, że sprawdzi się na CAE
szizii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując