2008-05-25, 01:55
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI
A propos Eurowizji mam tylko jedno do powiedzenia. Isis rzeczywiście nie wypadła źle, ale pewnie wszyscy komentatorzy gadali, że to Amerykanka i dlatego widzów odepchnęło (to EUROwizja bądź co bądź). Ale z czego mam bekę.. Byli tak skrupulatni, a wybrali piosenkę Timbalanda 
Specjalnie mnie to nie boli, bo lubię kawałki Timbalanda, a Rosję typowałam na zwyciężcę jak również i Norwegię, Azerbejdżan i Danię, które też nie zajęły wcale złych miejsc Teraz nie wiem, czy nie mam gustu muzycznego, czy dobre wyczucie rynku
No ale Isis rzeczywiście biedna. Ja rozumiem, że nie dostawała po 10 punktów, ale jakiekolwiek punkty przyznały jej tylko 2 kraje.. UK i Irlandia.. No a gdzie jest najwięcej emigrantów? No i tu się zaczyna ta cała polityka. Jak zauważył komentator głosuje się po sąsiedzku. Skandynawia na Skandynawię, Portugalia na Hiszpanię i vice versa itp itd. Zdawało mi się że to konkurs na pisoenkę..
Pozostaje mi tylko jeden apel. Mamy w kraju naprawdę zdolnych artystów,których sie nie docenia. Ale nie.. któryś rok z rzędu jedzie obcokrajowiec.. Rosjanin, Ukrainka, teraz Amerykanka, dlaczego? Pochwalmy się naszymi muzykami, abo jest czym!! A tak to myślą, że u nas to tylko disco-polo i dodowa hałtura. Gdybyśmy np wysłali tego naszego Feela (do którego teraz zresztą mnie ciągnie, bo przypomina mi One Republic ), to nie mówię żebyśmy wygrali, ale miejsce w pierwszej 10 by było (Mówi to dziewczyna z wyczuciem rynku )
Aaale się rozpisałam. Grunt że wyszło na nasze. Wygrali na pól Amerykanie i nasi sąsiedzi, a byli okupanci Rosjanie A jak to powiedział mój wujek : "Oni i tak nie mają Kaczyńskiego" 12 points for the worst president ever go toooo POLAND!!
Lece trzeźwieć Tarararara
And show you that you can
There're no boundaries...
|
|
|