2008-05-25, 10:29
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY
Cytat:
Napisane przez niezamienna_juz_na_nic
Confused, mazidełko zapowiada się świetnie  Ja dorzuciłabym jeszcze olejek eteryczny z róży (z Ecospa), żeby pachniało naprawdę stylowo (róża+geranium=cudo!!!). Witaminy A dałabym ewentualnie 0,5%, ale ona chyba w ogóle nie jest konieczna, bo olej z róży zawiera jej naprawdę sporo. Co do ewentualnych dodatków - można ewentualnie pomyśleć jeszcze o jakimś dodatkowym oleju przeciwzmarszczkowym, np. z pestek moreli, arganowym albo z granatu, ale to już naprawdę wersja de lux  . Geranium wystarczy niewiele, jakaś 1 kropelka na 10 ml serum to max - zresztą to zależy, czy dodasz jeszcze jakiś inny olejek eteryczny (tak bym radziła, samo geranium jest bardzo specyficzne).
|
Olejku z Eco Spa nie mam, a do pon nie dojdzie Ale mogłabym wkropić kilka kropel serum 3xROSE z BU. Kiedyś dodałam je do kremu i pachniało bosko
Niestety olejku z pestek granatu też nie mam, ale tyle się nasłuchałam o jego właściwościach dla cery dojrzałej, że w przyszłym miesiącu zaszaleję i sprezentuje go Mamie Z pestek moreli mam szansę dorwać w jednym z wrocławskich sklepów z żywnością ekologiczną, bo mają tam kilka pozycji z EcoSpa. Tylko czy warto? Rzeczywiście ma takie dobroczynne działania na cerę dojrzałą? I jakie stężenie tego olejku polecasz zastosować w mojej mieszance?
|
|
|