lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: NASZE ZBIORY KOSMETYCZNE. Część IV.
Cytat:
Napisane przez atsenka
Śliczna kolekcja. Zazdroszczę.
Ale mam też pytanie z serii głupich .Skąd ty masz kasę na tyle tych puderków? I drugie pytanie z serii głupich: Aż tyle jest Ci niezbędne? Ja co prawda mam dopiero 20 lat więc i ograniczone fundusze, ale nawet gdybym miała mnóstwo kasy to myślałam że wystarczyłby mi 1 podkład, 1 puder, 1 brązer/rozświetlacz i 1 róż. Ale mogę być w błędzie. I prosze nie odbieraj negatywnie mojego pytaniaPoprostu jestem naprawdę ciekawa, mogłabym je zadać wielu innym wizażankom na tym forum, bo widziałam wcześniej w niejednej kolekcji mnóstwo np pudrów czy tuszy, ale twoje fotki są ostatnie i poprostu mnie to juz od dłuższego czasu ciekawi.
|
Oczywiście, że aż tyle nie jest mi niezbędne Spokojnie mogłabym się malować mając jeden róż, ale jak to niżej napisała zizou każdy ma jakiegoś bzika, a mój jest właśnie taki - różowo-rozświetlaczowy. Lubię je wszystkie, każdy daje jakiś inny efekt, mniej lub bardziej intensywny, perłowy, bombkowy, metaliczny, drobinkowy, pudrowy... Nie trzymam ich dla trzymania, chociaż przyznaję ciężko mi się z nimi rozstawać, zwłaszcza jeżeli są ślicznie wykonane (mam na myśli Flower Blossom Diora, który choć piękny, nie spełnił oczekiwań i poleciał w świat).
Co do kwestii finansowej.. Ja też mam 20lat i niestety nie jest to dla mnie przeszkodą w wydawniu dużej kwoty na kosmetyki Po prostu mniej wydaję na ciuchy, imprezy itd. Normalna kolej rzeczy.
Cytat:
Napisane przez Lipglossjunkie
O MAMOOOOOOOOO
Odczuwam dziwne podniecenie widząc tyle szachownic obok siebie
Cudowne rarytasy Nosku!!!!!!!!!!!!!!
|
Cytat:
Napisane przez dor6
Nosku, kolekcja wspaniała.
Wzbraniam się przed jego zakupem mężnie, ale chyba teraz polegnę(mam już tego za dużo ... chyba)
|
Cytat:
Napisane przez iceflower
Nosku... Usycham z zazdrości.Boska kolekcja, wszystko piękne.
|
Cytat:
Napisane przez zizou
a co do reszty: kazdy ma jakiegos bzika, my akurat lubujemy sie w nowinkach kosmetycznych, najlepsze to te rozswietlajace i brazujace. skoro nosek tyle tego ma, to znaczy ze wszystko jej potrzebne
|
Cytat:
Napisane przez cypressangel
nosku, zakochałam się w Twojej kolekcji Cudowna
Czy mogłabyś napisać, jaki nr ma róż Bourjois na dole zdjęcia i obok niego ten różowy?
|
Ten na dole to 35, a po lewej stronie - 54. (matowy)
Cytat:
Napisane przez vril
Z napadow i rozbojow - zbieramy sie cala banda i ruszamy z bejzbolami na staruszki i listonoszy, a propos - macie odpowiedz, skad tyle truskawkowych firdygalkow w naszych kolekcjach, podbieramy te wasze, skamieliny drugiego sortu rzucamy na All, reszta dla nas do podzialu.
Zapytano mnie kiedys, czy wrzuce caly swoj zbior na ten watek, odpowiedzialam, ze wcale nie zamierzam, wlasnie przez tego typu odzywki i odnosze wrazenie, ze czesc tych, ktorzy udzielali sie na tym watku jeszcze pare miesiecy, rok temu nie "wrzuca" sie tu z tego samego powodu.
Nikomu nic do tego ile ktos inny zarabia i na co wydaje swoje peiniadze.
|
vril Szczerze powiem, że Cię rozumiem. Ale wyszłam z założenia, że nawet jeśli takie pytanie padnie, to staram się wierzyć że nikt nie miał złych intencji. Choć powiem, że też miałam opory.
Cytat:
Napisane przez mart2015
Przesliczny ....
|
Cytat:
Napisane przez lola23
Nosku , śliczne zbiory
Czy mogłabyś napisać co nieco o paskowanym Diorze, porównać efekt jaki daje do innych róży?
|
Paskowany Dior, jest dość matowy, ma lekkie drobinki, bardzo bardzo jasny, to bardziej biel z dodatkiem różu niż sam róż .Ładnie daje się stopniować, nie robi placków, kolor przy jednym pociągnięciu jest mało wyraźny, więc nie będzie efektu malowanej lali Tylko w świetle widać lekkie drobinki, bardzo drobniutki brokat i takie migotki. 
Cytat:
Napisane przez xPoziomkax
Oh My Gad ! Tyle można powiedzieć ! Po prostu piękneeeeeee ~! Nie da sie tego pisać !
|
Cytat:
Napisane przez kika17
Rany boskie, szczęka na ziemi!! Jakie cudności i ile tego masz ! Kiedy Ty to wszystko zużyjesz
|
Też się nad tym zastanawiam 
Cytat:
Napisane przez droga A
Nosku, wszystko piękne 
Jakie nazwy mają Twoje róże Clinique?
|
Od lewej Innocent Peach, Precious Posy i Aglow 
Dziękuję wszystkim za miłe słowa