Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Własna działalność - pytania
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-08-30, 21:06   #7
baśka19
Przyczajenie

Własna działalność, macierzyński

Witam wszystkich serdecznie i bardzo proszę o rade. Prowadzę własną działalność gospodarczą i jestem w ciąży a problem mam z taką sytuacją: wynajmuję lokal, okres jego wypowiedzenie zbiegnie się z data porodu (moja wielka wina, że nie zgłosiłam właścicielowi w odpowiednim czasie, że chce zrezygnować z lokalu i będę musiała płacić, chociaż z lokalu już nie będę korzystać ), nie chce zawieszać lub zamykać działalności, chce przenieść się ze sprzedażą do internetu, czyli firmę zarejestrować w domu i z różnych przyczyn wykorzystać tylko 20 tygodni urlopu macierzyńskiego, z czego 6 tyg przed porodem. Moje pytanie brzmi: czy w trakcie urlopu macierzyńskiego, kiedy już skończy mi się umowa na wynajem mogę w urzędzie zmienić adres siedziby firmy i podać ten domowy?? (nie wiem czy już w tedy urodzę czy nie), a może mogę już teraz podać drugi adres?? Jak sama o tym myślę, to wydaje mi się, że bez problemu mogę to zrobić, ale nie wiem już sama, mam mętlik w głowie i cały czas zastanawiam się co i jak zrobić, żeby było dobrze i bez żadnych problemów... Wielki dzięki za wszelkie wskazówki i rady
baśka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując