2017-08-31, 08:04
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak seksu od początku związku
Cytat:
Napisane przez MaryJane100
Hej  Jestem z chłopakiem prawie rok. Mamy po 21 lat. Problem polega na tym, że on nie chce uprawiać ze mną seksu. Mamy po 21 lat. Jesteśmy razem prawie rok. Powoli zaczynam mieć dosyć, nie chcę naciskać, ale czuję się z tym źle. Moim zdaniem to normalna i ważna część związku. Rozmawialiśmy o tym kilka razy, przy ostatniej rozmowie stwierdził, że potrzebuje jeszcze odrobinę czasu i wrócimy do tematu. Od 2 miesięcy cisza. Twierdzi, że go pociągam i wiem, że tak jest. Zrozumiałabym i byłabym w stanie to zaakceptować, gdyby to wynikało z jakichś jego wewnętrznych przekonań np. religijnych, ale on pytany o powód, twierdzi, że to przez jego strach przed "wpadką" i "przez rodziców", którzy straszą go, że "nie pomogą mu wychować bachora"... Na nic zdają się zapewnienia, że przecież będziemy się zabezpieczać. Nie wiem, co mam o tym myśleć. Poruszać ten temat, czy odpuścić? Czuję się upokorzona, że po roku związku z "dorosłym" facetem muszę prosić się o seks... Powoli mi też się odechciewa przez jego podejście. Pewnie gdybyśmy naprawdę "wpadli", obwiniałby mnie o to i większość odpowiedzialności spadłaby na mnie.
|
Skąd ta pewność?
|
|