Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - chcę zainwestować troszkę pieniędzy.. ale gdzie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-26, 12:22   #1
tancerka212
Zakorzenienie

chcę zainwestować troszkę pieniędzy.. ale gdzie?

Witam wszystkie wizażanki! Mam nadzieje, że zajrzy tu jakaś znająca się na finansach wizażanka i troszeczkę mi doradzi
Sprawa jest taka: rok temu pracowałam miesiąc za granicą i zarobiłam trochę pieniążków, nie miałam żadnych pilnych wydatków, rodzice mnie utrzymują więc pieniądze nie były mi potrzebne w domu i nie chciałam ich też trzymać "w skarpecie" więc włożyłam na roczną lokatę. W tym roku również wybieram się za granicę i zapewne znów parę tysięcy zł wpadnie do kieszeni, co więcej roczna lokata skończy się i w związku z tym czy któraś z was zna się troszkę na inwestowaniu? Chciałabym aby było to coś pewnego, na czym na pewno coś zyskam.Na pewno nie interesuje mnie inwestowanie w akcje, gdyż to zbyt ryzykowne jak dla mnie. Nie chcę nic stracić! Wiem, że inwestowanie mniej ryzykowne wiąże się z mniejszymi zyskami, ja po prostu nie chcę trzymać tych pieniędzy w domu, uważam, że jak już mają leżeć to niech chociaż troszkę na siebie zarobią rok temu ulokowałam te pieniądze na lokacie o oprocentowaniu 5,5%. Jednak zupełnie nie znam się i nie śledzę zmian stóp procentowych itp. Słyszałam o czymś takim jak lokata hybrydowa ale nie wiem za bardzo o co w niej chodzi.. Jeśli któraś z was miałaby ok 15tysięcy zł, a może i ciut więcej do ulokowania gdzieś w coś pewnego to na co by się zdecydowała?? z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi lub podanie linków gdzie mogłabym zdobyć jakąś wiedzę, jak mogę zaopiekować się moimi oszczędnościami
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując