Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy ktos moze mi pomoc? porada prawna dotyczaca sporu z uciążliwym sąsiadem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-27, 17:17   #1
ONCIA86
Zadomowienie

Czy ktos moze mi pomoc? porada prawna dotyczaca sporu z uciążliwym sąsiadem

Witam.
Czy na ogrodzeniu, które jest wlasnoscia sąsiada, a dzieli nasze działki, moze sobie sasiad powiesic dywany, które wisza tak kilka miesiecy cuchnac w upały( gdy wyparowuje z nich smród..po ulewach itp).. dywany przypocował drutem do swej siatki.
Wisza tez po mojej stroine podwórka. Dodam, nie sa to dywany gdzies kupone.. on sciagnał je jak przypuszczam z jakiegos wysypuiska śmieci.. nie sa nowe..wiec i nie wygladajha zbyt dobrze
Jak twierdzi, nie chce nas widziec i dlatego sie odgradza...
No ok. Tylko ja sie pytam czy tam mozna.
Kolejna kwestia- czy drzewa i krzaki, które rosna po jego strionie działki, moga byc bardzo blisko ogrodzenia(choc ogrodzenie jest jego?) ..
Odgradza sie od nas czym tylko moze, starymi wersalkami, belkami, dywanami..
wszystko to po kilku miesiacach wiszenia(namokniete np od deszczu) nie wyglada zbyt ładnie.
Wzywałam policje. Oni jednak jak widze niewiele moga zdziałąc. Ogrodzenie jest jego. A sasiad powiedział, ze dywanów nie usunie.
Swego czasu tez rzucał na moja strone podwórka zdechniete szczury( pewnie na swojej działce je znalazł) a po co?? by moje psy sie struly.. pomozcie. co moge zrobic??