Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Początki - prośba o cenne wskazówki :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-09-11, 12:56   #1
kate26
Raczkowanie

Question

Początki - prośba o cenne wskazówki :)

Cześć,

Za niedługo zaczynam swoją przygodę z fitnesem, zdrowym odżywianiem, lepszą wersją siebie i lepszym samopoczuciem.

Jako osoba kompletnie zielona w tym temacie mam kilka pytań:

1. Zamierzam zapisać się na zajęcia fitness grupowe, 3 razy w tygodniu np.:

hot body - "Zajęcia ukierunkowana na spalanie tkanki tłuszczowej z zestawem ćwiczeń rzeźbiących, wzmacniających i ujędrniających pośladki."

fat burning - "Trening ukierunkowany na spalanie tkanki tłuszczowej, oparty na wysiłku aerobowym i ćwiczeniach kształtujących sylwetkę połączonych z rozciąganiem. Głównym założeniem zajęć - proste układy choreograficzne o niskiej intensywności, prowadzone z użyciem stepów lub na podłodze poprzedzone krótką rozgrzewką"

i brazylijskie pośladki - "Zajęcia ukierunkowane na spalanie tkanki tłuszczowej z zestawem ćwiczeń rzeźbiących, wzmacniających i ujędrniających pośladki."

Pytanie: czy to wystarczy żeby efekty były widoczne powiedzmy po 4 miesiącach?

2. Odnośnie zdrowego odżywiania - czy jest jakiś serwis/blog poświęcony tej tematyce od A do Z? Szukam informacji o zdrowym odżywianiu, bez diet ukierunkowanych na zrzucenie 10 kg w tydzień. Chciałabym poznać zasady zdrowego odżywiania, ale szukam miejsca w którym mogłabym znaleźć też gotowe przepisy.

Nie wiem też jak się odżywiać przed i po treningu, czy zażywać suplementy? Czy pić koktajle odżywcze? Jeśli tak to jakie i kiedy? Czy oprócz tego fitnessu powinnam jeszcze chodzić na siłownię?

Wiem, że pytania są bardzo podstawowe, ale tak jak pisałam wyżej, nie mam o tym pojęcia, a w internecie nie mogłam znaleźć miejsca, w którym ta wiedza byłaby w jasny sposób w jednym miejscu usystematyzowana.
kate26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując