2017-09-12, 10:22
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak schudnąć 2,3 kg? Czy według was jestem gruba?
Cytat:
Napisane przez expander
Tak jestem świadoma wszystkiego co napisałaś Norine, jednak mnie bardzo bardzo zależy na wadze..
|
Dlaczego? Takie podejście jest BARDZO niepokojące. Waga może być jakimś tam wyznacznikiem / pomocą dla ludzi schodzących z otyłości czy dużej nadwagi. Dla osób już bardzo szczupłych i z tendencjami do fiksacji na tym punkcie może być wręcz niebezpieczna, a na pewno jest absolutnie zbędna.
Jako osoba, która otarła się o chorobę, naprawdę uważam, że powinnaś skonsultować się z dobrym lekarzem, który pomoże Ci zrozumieć, że takie podejście może się źle skończyć. Jeśli naprawdę chcesz sobie pomóc, przygotuj swój tygodniowy jadłospis (tylko szczerze - bez dodawania czegokolwiek, żeby tylko 'nie czepiał się, że za mało) + dopisz jakie treningi w jakie dni wykonywałaś. Zrób pomiar składu ciała (% mięśni, tłuszczu i wody) i idź z tym wszystkim do lekarza (podkreślam - lekarza, nie konowała). Jeśli faktycznie tyjesz (gromadzisz tłuszcz) bez widocznego powodu, lekarz zleci badania hormonalne - może coś sie zaczyna gdzieś psuć.
|
|
|