Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak schudnąć 2,3 kg? Czy według was jestem gruba?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-09-12, 10:22   #9
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Dot.: Jak schudnąć 2,3 kg? Czy według was jestem gruba?

Cytat:
Napisane przez expander Pokaż wiadomość
Tak jestem świadoma wszystkiego co napisałaś Norine, jednak mnie bardzo bardzo zależy na wadze..
Dlaczego? Takie podejście jest BARDZO niepokojące. Waga może być jakimś tam wyznacznikiem / pomocą dla ludzi schodzących z otyłości czy dużej nadwagi. Dla osób już bardzo szczupłych i z tendencjami do fiksacji na tym punkcie może być wręcz niebezpieczna, a na pewno jest absolutnie zbędna.

Jako osoba, która otarła się o chorobę, naprawdę uważam, że powinnaś skonsultować się z dobrym lekarzem, który pomoże Ci zrozumieć, że takie podejście może się źle skończyć. Jeśli naprawdę chcesz sobie pomóc, przygotuj swój tygodniowy jadłospis (tylko szczerze - bez dodawania czegokolwiek, żeby tylko 'nie czepiał się, że za mało) + dopisz jakie treningi w jakie dni wykonywałaś. Zrób pomiar składu ciała (% mięśni, tłuszczu i wody) i idź z tym wszystkim do lekarza (podkreślam - lekarza, nie konowała). Jeśli faktycznie tyjesz (gromadzisz tłuszcz) bez widocznego powodu, lekarz zleci badania hormonalne - może coś sie zaczyna gdzieś psuć.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując