2005-09-30, 15:06
|
#8
|
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2005-01
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 899
|
Dot.: Gotowanie na parze
Ziemniaki też są bardzo smaczne(chć ja akurat wcale nie jadam ziemniaków, to u mnie w domu preferują gotowanie ich na parze). Świetnie się też ten sposób nadaje do odgrzewania ziemniaków i innych warzyw - beztłuszczowo
Ja uwielbiam pstrąga na parze, a ostatnio robilismy pierogi na spsób chiński - też były super, ale ciasto musi być bez białka, żeby nie twardniało.
Aha, ja mam do gotowanie garnek ze stali nierdzewnej z wkładką - bardzo wygodny i takie specjalne chińskie cudo, o jakim zawsze marzyłam - taki bambusowy koszyk z pokrywką, któy ustawia sie na garnku (oryginalnie woku).
Ja przyprawiam warzywa po ugotowaniu, mieso i ryby wczesniej, ale nie za dużo - tu liczy się czysty smak
|
|
|