Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zdrowy punkt widzenia...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-09-15, 09:48   #2
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Zdrowy punkt widzenia...

Cytat:
Napisane przez Niki Miki Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki,
proszę Was o pomoc, bo nie wiem czy to problem leży w moim rozumowaniu czy po prostu jest coś nie tak.
Od kilku miesięcy jestem narzeczoną kierowcy zawodowego. Mieszkam u niego, wraz z jego matką. To dobra, uczynna kobieta, nie mam z nią żadnych spięć (póki co, ale różnie może się sprawa potoczyć), jest miło i sympatycznie. Ale problem nie leży w tym, ale w postępowaniu mojego TŻ. Otóż, gdy jest w trasie dzwonimy do siebie kilka razy w ciągu dnia, ale czy to normalne, że on kilka razy dzwoni też do swojej matki? Rozumiem, że gdy mój TŻ był singlem, dzwonił sobie do mamusi, bo w trasie mu się nudziło. No ale gdy jest się w związku z kimś, to trzeba umieć się odciąć od tej pępowiny. A w moim odczuciu tak to wygląda, jakby był uzależniony od kontaktu z nią... No chyba że jestem przewrażliwiona i najzwyczajniej w świecie zazdrosna. Nie wiem co o tym myśleć. Boję się, że gdy się zaobrączkujemy będę czuła się podobnie jak teraz. A nie widzi mi się to na dłuższą metę.

Wkurzają mnie sytuacje, kiedy ona mu szykuje jedzenie w trasę, kiedy go pakuje. Nie uwzględnia tego kiedy jej mówię, że ja to zrobię. Albo taki przypadek, kiedy zaczęła go przy mnie smarować maścią na skaleczenie, bo gdzieś się zadrapał na plecach... Brak słów . Obawiam się, że kiedyś wybuchnę.
Na pewno muszę pogadać ze swoim TŻ, bo nie mogę w sobie tego tłamsić. Tylko nie wiem, czy to ja widzę wyimaginowany problem, czy on faktycznie gdzieś kiełkuje?
Opisałaś to w taki sposób, jakbyś chciała konkurować z teściową o to, kto będzie obsługiwał jaśnie pana.
A z drugiej strony, to w czym konkretnie ci przeszkadza jego i jej zachowanie? W jaki sposób na twoje życie rzutuje fakt, że rozmawia z matką? I co ci szkodzi, że matka sama chce za niego odwalać pakowanie i szykowanie jedzenia?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując