2017-09-15, 10:26
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Oryginalne" imiona i dziecięce krzywdy, vol. 3
Cytat:
Napisane przez WKasiarr
Kiedyś z kilkoma znajomymi poznaliśmy dziewczynę, która przedstawiła się Ada. Kolega zastanawiał się od jakiego imienia jest to zdrobnienie i w końcu wymyślił, że to na pewno jest Andromeda.
|
[1=14fcb71dd2ad29d848b6ea7 7d463aca2a179b601;7710021 6]Kiedyś czytałam książkę gdzie bohaterka zastanawiała się jaka jest pełna wersja tego imienia i doszła do wniosku, że Kajcimierz [/QUOTE]
Genialne rozumowanie 
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell
Dzisiaj w spożywczaku obsługiwał mnie młody (w moim wieku mniej więcej) Eustachiusz xd
|
Całkiem fajne 
Cytat:
Napisane przez Silloe
Kajetan w sumie nie jest złe, ale to zdrobnienie - okropne 
|
To samo mam z tym imieniem.
Cytat:
Napisane przez invi_08
Ja tez, nawet to rozwazalismy, ale stanęło na Ewie.
|
Mi troszkę żal, że u nas Ewa nie przeszła, nawet jako drugie Bardzo podoba mi się to imię i jestem ciekawa, czy kiedyś wróci.
Cytat:
Napisane przez WKasiarr
Wiem i oni też to wiedzą, ale twierdzą, że Kosma to też imię żeńskie i tak chcą nadać. Zastanawiają się czy uda się w USC, bo są naprawdę zdecydowani, przekonani. [emoji849] Takie przerabianie na siłę trochę, ale cóż.
|
O mamo Oby jednak USC im w tym przeszkodził.
Cytat:
Napisane przez aamajka
Ja znam chłopca, tak mniej więcej 7 - 8-letniego, który nazywa się Konstanty Krezymon.
|
To drugie to imię? 
Agata - spoko, ale bez większych emocji. Znam sporo Agat w wieku od roku do 65 
Zbigniew - bardzo lubię ze względu na miłe skojarzenia, a i brzmienie nienajgorsze. Nawet mogłabym tak nazwać syna 
Jordan - podoba mi się bardzo, o ile to nie Dżordan, to wtedy nieeeee 
Prot zupełnie nie.
Ludomił, Chwalimira - nie w moim guście. Już bardziej Ścibor.
Margot - ooo, tak 
Było coś już o Miriam?
|