2017-09-16, 10:46
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak dbać o ubrania? Sprawdzone porady - wątek zbiorczy..
Cytat:
Napisane przez Bizonia
Serio serio. Nie wiem czy to ja tak rozwalam buty, czy słabej jakości kupuje;/ Sklepy typu ccc lub Deichman odwiedzam najczęściej. Owszem, mam buty typu szpilki, które mam od kilku lat, ale w nich na co dzień nie chodzę.
|
W Deichmannie w ogóle nie kupuję.
W CCC wyłącznie buty Lasockiego. Nie jest to skóra najlepszej jakości, ale na min. 2-3 sezony mi takie buty wystarczają. Lasocki to dla mnie takie minimum jakościowe, żeby w ogóle kupić buty, które mają mi wystarczyć na dłużej.
Owszem, czasem kupię jakieś z sieciówki typu H&M, New Look, Bershka, nie ze skóry, ale wtedy liczę się z tym, że to był mój kaprys i mogą przetrwać tylko 1-2 sezony.
Chociaż przyznaję, że mam botki na klocku z Bershki ze skóry ekologicznej, które noszę w sezonie jesiennym i wiosennym bardzo często, a mam je już z 3-4 lata. I o dziwo nawet nie bardzo przeszkadza to, że to nie skóra naturalna. No ale kosztowały 180 zł. I są raczej wyjątkiem (no i już dogorywają)
Edit:
Dla porównania - kilka razy zdarzyło mi się kupić botki z tej taniej linii w CCC Jennifer czy jakoś tak. Nigdy nie wytrzymały mi więcej niż 2 sezony (czyli rok, bo mówię o wiośnie i jesieni). Czasem rozpadały się po niecałym sezonie. Strata kasy - lepiej dołożyć 100 zł i kupić skórzane Lasockiego, jak nie można sobie pozwolić na inne sklepy niż CCC.
Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2017-09-16 o 10:50
|
|
|