2008-05-30, 08:56
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::..
Cytat:
Napisane przez Stromanthe
Wyjaśnij mi proszę, dlaczego w takich sytuacjach jak dzisiejsza jeść otręby, bo zachodzę w głowę, a laik jestem? 
|
otręby owsiane stabilizują poziom glukozy we krwi, zaleca sie także ich jedzenie, gdy nagle odczuwamy głód(ponieważ zawierają dużo błonnika). Także otręby stawiają nas na nogi, stabilizują, natomiast cukierek na bunt organizmu daje mu tego czego chciał. Mam nadzieję, że w miarę jasno to wyraziła. To tak jak z narkotykami - masz głód zaspokajasz go (tak działa cukierek). Natomiast działanie otrąb można porównać skalą działania to tabletek z nikotyną zamiast papieroska Niestety tylko takie skojarzenia przyszły mi do głowy
no a ich łyżeczka jest lepsza od kostki cukru
no a dodatkowo na uczucie głodu (szczególnie chęci na słodycze) i wyregulowanie tej insuliny polecam chrom
"Chrom - może być Naturell lub Biochrom - jest czynnikiem tolerancji glukozy i warto go brać rano na czczo, przed treningiem i na noc" - wypowiedź joggera z sfd w temacie dieta kopenhaska http://www.sfd.pl/Dieta_kopenhaska-t85833-s64.html
żeby nie było nie polecam tej diety tylko informacje tam zawarte są fachowe i kompetentne jakich naprawde mało nie tylko w internecie. Jogger ma niesamowita wiedzę na temat żywienia i procesów jakie zachodzą w naszych organizmach.
Cytat:
Napisane przez aguszabrze
hej dziewczyny! A jak myslicie czy na 1 fazie moge łykac tabletki cla+zielona herbata+l-Karnityna czy nie za bardzo?? No i jeszcze colon slim, on ma błonnik który pomaga w pracy jelit ale nie ma w sobie w ogóle cukru tylo same tam naturalne składniki
|
zależy jakie dawki masz w tym cla z karnityną (tylko odpowiednio wysoka ilość dopiero działa na spalanie tłuszczu - chodzi mi o karnitynę). Na temat cla się nie wypowiadam bo się nie znam. Natomiast jeśli chodzi o colon to nie wiem po co Ci to? Masz zaparcia, biegunkę? Jakieś problemy w układzie trawiennym? Inaczej nie widzę sensu, żeby to zażywać bo normalnie rozregulujesz sobie tak tym organizm, że później możesz mieć naprawdę poważne problemy. Znam ludzi, którzy schudli na samym colonie po 4 kg ale po tym życie już nie jest takie samo, wierz mi. Będziesz miała ogromne problemy później po zażywaniu tego. To bardzo silny środek. Jeżeli ktoś używał np wcześniej herbatek z senesu i przestały one na niego działać to sięga się wtedy po colon. Ale gwarantuję ci, że później jak go odstawisz to zapomnij o normalnym wypróżnianiu.
Jeżeli chcesz uposażyć w organizm w błonnik to tak jak pisałam otręby lub po prostu kup sobie błonnik ale bez tych lisci babki, które są w colonie.
|
|
|