Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrześniówki 2017 ❤ cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-09-19, 12:38   #32
migotka889
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 3

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Witam się i ja
w tym wątku to już myślę, że wszystkie doczekamy naszych Skarbów

ANIA_MALA, ANIOŁEK, RUDASKA, MADZIALENKA gratulacje dla Was mamusie !!! klask i:i całuski dla dzieciątek

Jak sie dzisiaj czujecie dziewczyny?

Rudaska kciuki!!! Najpóźniej jutro będziesz miała synka już po tej stronie

Migotka jakieś plany na ostatni dzień przed porodem?

Rudaska i Migotka pamiętam że po moim cc najbardziej bolało, tak jak pisała Marta rozchodzenie, no i wiadomo pionizacja też nie przyjemna, ale trzeba wstać i to najszybciej jak tylko pozwolą, i pomalutku się ruszać. Mimo że może boleć momentami mocno. PAMIĘTAJCIE ŻEBY NIE RUSZAĆ GŁOWĄ JUŻ PO OPERACJI! Nie ma chyba gorszego bólu niż ten popunkcyjny! Ja po podaniu znieczulenia, już na sali operacyjnej i potem też - długo nie mogłam opanować drżenia rąk, ogólnie takich dreszczo-drgawek.

A już po wstaniu to najgorzej wspominam podnoszenie się z łóżka i schodzenie z niego - teraz jakby co to zaopatrzę się w jakiś sznurek/pasek żeby się podciągać i podnóżek (bo u mnie są wysoko łóżka). No i każde kichnięcie lub kaszel to też nie ciekawe uczucie. Ale 2-3 doba to już powinno być naprawdę lepiej. No i krwawienie po cc jest raczej mniejsze niż po porodzie sn.
Polecam brać przeciwbólowe, nie zaszkodzą a po co się męczyć.
Co do ubrań to ja długo nosiłam "babcine" majty czyli takie prawie do pępka, żeby nie ugniatać rany po cięciu.

Powodzenia Rudska i Migotka - będzie dobrze !!!

Czbasia to mieliście "ciekawie" a jakieś efekty odczuwasz?

Lilka czy mi się wydaje czy tylko Ty cierpliwie czekasz na swój tp? i nie odczuwasz żadnych objawów przedporodowych?

Madzieek kg naprawdę się nie przejmuj! Pięknie wyglądasz na każdym zdjęciu!

Schmett co u Ciebie???

A ja dzisiaj stwierdzam, że skoro nie rodzę to zrobię coś pożytecznego i upiekę drożdżowe ciasto z truskawkami Zaczyn już rośnie więc jak coś to za 2-3godziny zapraszam
Jak narazie leżę i pachnę Ciągle ktoś do mnie pisze co słychać i kiedy rodzę. Zaczynam się przez to stresować, ale jeszcze luz. Już nie wiem ile mam wziąć ubranek do szpitala, bo bylam przygotowana na poród sn i się spakowałam na 2-3 dni, a po cc zostaje się trochę dluzej. Nie cierpię szpitali
Mmmm ciasto, pychotka. Ja już odpusciłam gotowanie i prace domowe. Czuję się jak hipopotam

Edytowane przez migotka889
Czas edycji: 2017-09-19 o 12:45
migotka889 jest offline Zgłoś do moderatora