2017-09-19, 13:36
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 3
Witam się w nowym wątku! 
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321
Po ciężkim porodzie Jaś jest już z nami  to była ciężka noc i poranek. 3910 kg i 58 długi.
|
Jasiu, witaj na świecie! Gratulacje dla dzielnej mamy, napisz coś więcej jak znajdziesz chwilę 
lilka_vanilka fajne zakupy na aliexpress 
Wrzucisz linki do wkładek i poduszki? 
Cytat:
Napisane przez marttb
Dzuewczyhy te tyjące z tygodnia na tydzień - to jest pewnie woda! Jesteście na finiszu i niestety, ale zostaje woda w organizmie. Ja miałam na końcówce łydki jak balony, a od razu po porodzie zeszły. Niestety u mnie nadal 10 na plusie - właśnie się zważyłam - a jesteśmy równo miesiąc po porodzie.
|
Ja liczę na teorię, że przy kp kilogramy same magicznie lecą U mnie co prawda waga sprzed ciąży (to i tak na plusie ), ale od tygodnia stoi w miejscu 
Cytat:
Napisane przez marttb
Moje dziecko jak nie śpi to tylko ręce i co chwilę cyc... zepsuła się chyba?
|
Mieliśmy podobnie w zeszłym tygodniu. W tym dla odmiany lubi sobie pospać a matka oczywiście już sobie wkręca, że jak teraz tak będzie spał to noc nie nasza... 
Cytat:
Napisane przez maluchna30
Blond, Marttb oby dzieci się nie"popsuły" bo będziecie miały tak samo przekichane jak ja. W sumie może moje się naprawia, bo dzisiaj dzień dużo lepszy niż wczoraj. Pewnie wieczorem będzie jazda. Męża znowu nie ma, ale mamusia będzie u mnie spała. Po 14 rejestruje się do lekarza, zobaczymy co powie na ten brzuszek.
|
A jak objawiają się te wasze problemy? U nas też różnie z brzuszkiem... często po karmieniu mocno się pręży, krzywi, jęczy... żal mi go wtedy i serce mi się kraje 
Trzymam kciuki za waszą wizytę 
Cytat:
Napisane przez marttb
Mala od dawna lubi ręcę , to ostatnio o ile śpj ładnie to jak nie śpi to tylko ręce. Dzisiaj dopiero teraz usneła, a wstala o 9. Wczoraj jak wstala o ok 15:30 to zasnęła po 21, a cały ten czas ręce i co 5 minut cyc. Dziś to samo chyba. Wczoraj miałam nadzieje na jakieś przytulanki z mężem jak się tak wyspałam to potem mała dała tak w kość że nic z tego nie wyszło.
Ooo jednak nie śpi
Mama twierdzi że ją nauczyliśmy tego. Mąż i ona są zdania że powinnam jej pozwolić ryczeć aż padnie ze zmęczenia, bo się uczy bycia na rękach. Ehhh
|
A Mała jak najczęściej zasypia? Na rękach?
U nas najlepiej sprawdza się cyc i jak nic się z brzuszkiem nie dzieje to pada przy piersi też mi teściowa wyjechała z tekstem, że sobie go tak przyzwyczaimy i wtedy "zobaczymy" Ech, a mnie aż się nie chce wierzyć, że taki mały szkrab mógłby już być tak wyrachowany Zostawianie płaczącego malucha, żeby padł ze zmęczenia w ogóle do mnie nie przemawia... 
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------
Cytat:
Napisane przez maluchna30
Dziewczyny ma któraś z was szumisia? Sprawdza to się u Was? Mam ochotę zakupić bo nie mogę cały dzień z suszarką nad Hanią stać.😊
|
Też się zastanawiamy nad Szumisiem, ale mamy mieszane uczucia. Teraz czasem włączamy szum na komórce (biały szum, wodospad itd.), ale szczerze mówiąc nie wiem czy to w ogóle na moje dziecko działa
|
|
|