Dot.: Mam dylemat - lecieć na Kubę z byłym czy jednak odpuścić.
[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;76987651]Ok, to niech mu powie: "ja odwołuję nasz wyjazd, bo ja będę się czuła niekomfortowo przy tobie ze względu na naszą przeszłość".
Bo póki co to jest jakaś dziwna psychologiczna manipulacja: "powiedziałeś że chcesz jechać, ale wiem lepiej niż ty, że myślisz coś innego niż mówisz i wiem lepiej od ciebie że tak naprawdę będziesz cierpiał na tym wyjeździe, więc musimy go odwołać dla twojego dobra".[/QUOTE]
To po pierwsze.
Jasny i czytelny komunikat.Wprost.Nie kontaktuj się nic mi nie wysyłaj.To jest koniec.I nic tego nie zmieni,
Zablokuj go to po drugie.
Autorko, w pełni rozumiem Twoją decyzję natomiast na obecną sytuację w dużej mierze zapracowałaś.
1.Potraktowałaś go jak dziecko, wiedząc lepiej co dla niego lepsze
I nagłym zerwaniem.
2.Wg tego jakiej treści wiadomości wysyłałaś - w zasadzie dolewałaś oliwy do ognia,tak jakbyś nie była zdecydowana co z Wami.
3.Utrzymywałaś kontakt z nim - nie umiejąc z niego zrezygnować .Mimo że jemu zależało. Nie siedziałaś w jego głowie.Dopisywałaś sobie.Wygląda to tak jakbyś nie umiała się określić.
Teraz jesteś 'ofiarą' osoby zdestabilizowanej i to mocno przez dłuższy czas - przy Twoim udziale.
Wyslij wiadomość wprost,poinformuj jego matkę,znajomych etc nie życzysz sobie kontaktu z jego strony ani jego obecności.
Kwiaty i inne fotografuj,zapisuj daty i do kosza.
To na wypadek gdyby zaczął Cię nachodzić - zgłaszasz na policję.Zdjęcia i daty - jako dowód.
Piszę to wszystko z perspektywy człowieka która miał styczność z dwoma takimi facetami (mojej przyjaciółki oraz drugiego - mojej ex-partnerki) .Jak również z perspektywy osoby z którą ex też utrzymywała kontakt z podobnymi tekstami jak Twoje - mimo że mówiłem aby tego nie robiła.Nie istotne czy on jest 'psycholem' czy normalnym człowiekiem zdestabilizowanym sytuacją i słowami jakie mu serwowałaś - > Twoja bierność (bez stanowczego komunikatu i zniknięcia) tylko pogorszy sprawę.
Edytowane przez 201711031014
Czas edycji: 2017-09-19 o 13:07
|