Wątek
:
Grecja - praktyczne porady
Podgląd pojedynczej wiadomości
2008-05-31, 15:00
#
91
adomajka
Wtajemniczenie
Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)
Witam dziewczyny. Do Grecji, a konkretnie do Paralii jezdze od ponad 5 lat. Moi rodzice jada tam teraz 6 raz
Zakochalam sie w Paralii od pierwszego wejrzenia i co roku chetnie tam wracam.
Niedosyc ze samo miejssce jest bardzo urocz, to ludzie rowniez. W Paralii znajduje sie nawet polski bar Zywiec w koncu
Ja ze swojej strony bardzo serdecznie polecam basen (ten jakby sie szlo do Olimpic Beach) i dyskoteke Omylos. Radze raczej ominac dyskoteke Cocus (przewazaja tam Rumunii i Albanczycy), Z restouracji polecam 2 ktore znajduja sie blisko portu. Sa bardzo tanie i desery sa w gratisie od firmy (podgrzewany kociolek czekolady z owocami i lodami). Oczywiscie polecam tez gyrosy (1.5 euro) i owoce bo sa bardzo tanie.
Z wycieczek zachecam do pojechania do Skiathos, Salonik, na Meteory i piesza wycieczke na Olimp (studenci maja darmowe wejscia do muzeum i innym atrakcji za okazaniem legitek)
Jesli ktos ma jakies pytania to chetnie pomoge
Rowniez o ceny, bo nawet sporo jeszcze pamietam
Pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku (ja niestety w tym roku nie moge pojechac, gdyz mam obrone)
PS: Podroz nie jest taka straszna
Przynajmniej mozna pozwiedzac
i trafic na granice bezclowa
Ps2: ja bylam w zeszlym roku we wrezsniu i w dzien bylo 30 stopni, ale wieczorami bardzo spadala temp i juz dzinsy i cieple bluzy byly potrzebne
Wyślij prywatną wiadomość do adomajka
Znajdź więcej postów adomajka