Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze kochane pierwiosnki 2008
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-31, 19:38   #1036
mała migotka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008

Cytat:
Napisane przez NIUNCIO Pokaż wiadomość
A ja mam inne zmartwienie byłam dzisiaj na usg bioderek jedno Zosia ma ok 1A a drugie 2A lekarz mówi że to lekki niedorozwój i zalecił pieluchowanie i kontolę za 2 miesiące. Ten sam lekarz badał 4 lata temu Basię i stwierdził to samo tylko że ja po 2 miesiącach poszłam prywatnie do takiego sławnego lekarza i on powiedział że bioderka od urodzenia Basia miała ok i jak ja mam wiezyć temu lekarzowi. Szkoda mi Zosi 2 pieluchy tetrowe body w taki upał a lato sie jeszcze nie zaczęło zastanawiam sie czy nie iść prywatnie do tego sławnego lekarza i upewnić się czy rzeczywiście jest coś nie tak a Wy jak sądzicie miałyście zalecone może SZEROKIE PIELUCHOWANIE
Ja jestem już tez po usg bioderek i zalecil lekarz szerokie pieluszkowanie ale tylko na noc. Zreszta zalecal to rutynowo,bo słyszalam jak pacjentce przed i za mna to zaleca. Nic się nie matw Dla pewnosci mozesz iśc prywatnie

Cytat:
Napisane przez kasia_sloneczko Pokaż wiadomość
Migotko ostatecznie zmien przychodnie na taka co maja szczepionki to jest wizyta raz na 1,5 miesiaca wiec tyle mozesz dojechac z dzieckiem a jakby cos sie dzialo i trzeba by wzywac pediatre do domu to i tak najlepiej prywatnie. No chyba ze bedziesz szczepionki szukac w innym miescie, a moze jakas apteka internetowa?
w mojej miescinie sa 2 przychodnie i w obu zbrakło tej szczepionki i w okolicy tez!!!! Obdzwonilam i nalazilam sie jak głupia, no akle czego nie robi sie dla dobra dziecka w każdym razie mam zamiar jechac do Poznania, czyli 30 km ode mnie i moze w przychodni mi sprzedadza, tylko czy nie beda robic problemu. U mnie w miescinie dopiero w lipcu beda miec te sczepionki,a ja do lipca nie moge czekac!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez kasiapop Pokaż wiadomość
A u nas bida, bo Majka poczuła rączki i nigdzie indziej nie chce leżec, nawet jak w dzien spi, to tylko do czasu az poloze ja do lozeczka i od razu ryk
jak ja odzwyczaic??? zaznacze, że to mąż ją tak wyszkolił a ja mam teraz niezłą biedę.
Piękna pogoda, życzę wszystkim udanego weekendu. My wybieramy się na chrzest do W-awy i jestem przerażona jak ona wytrzyma w samochodzie(bez klimy) 1,5h
tez moja Malutka nauczyła sie piastowania, w ogóle do tego nauczyłam ją nieświadomie spac na brzuszku! nie wiem czy to dobrze,bo boje sie,że się udusi,ale tak najszybciej zasypia pilnuje tylko by miał główkę odwrócona na prawa lub lewa stronę. a wogóle to przez to moje nauczenie jej spania na brzuszku coraz dłużej przytrzymuje główkę

Cytat:
Napisane przez Kati.22 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie.
czy wasze dzieciaczki robią zeza ?? Bo moja mała jak patrzy na czarno-białe obrazki to od czasu do czasu zezuje oczkami i nie wiem czy to normalne czy mam zacząć się martwic.

Poza tym nie mam z nią żadnych problemów, kąpię ją ok 21 później dostaje butle z której zjada ok 100 ml i śpi aż do 5 rano, więc obie sie wysypiamy .

NIUNCIO mnie też lekarz zalecił szerokie pieluchowanie chociaż stwierdził że z bioderkami wszystko oki, to w sumie nie wiem dlaczego. Nie wiem też jak mam to zrobić, z dwiema pieluchami nie da się bodziaków zapiąć i wydaje mi się ze jej jest bardzo niewygodnie bo się cały czas kręci.
na poczatku miałm takie wrażenie,że robi zeza,ale to normalne u małych dzieci.
Fajnie masz z tym spaniem do 5rano. U mnie wygląda to tak,że jak zasnie koło 11 to pózniej budzi sie jeszcze raz w nocy (czasami o 2 czasami o 4)ale w nocy karmie ją juz z piersi a w nocy sztucznym mlekiem. Za to rano mam full pokarmu.
Szerokie pieluchowanie polega na szerowkim załozeniu pieluszki ale już nie trzeba do tego używac tetrowej-przynajmniej tak mi lekarz mówił.
mała migotka jest offline Zgłoś do moderatora