2017-09-24, 15:31
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zespół Policystycznych Jajników- wątek zbiorczy- część III
Cytat:
Napisane przez Mini8989
My się zapisaliśmy do Invimedu teraz, dziewczyny zastanawiam się bo mam dziwną sytuację. Czy wy badanie temp ? Czy robicie testy? Bo ja robiłam już któryś cykle testy i wyszły pozytywne 5 dni pod rząd. Wiadomo co się działo w sypialni ;p ale został mi jeden a, że dziwnie się czułam myśle zrobię bo czułam się jakby owu nie zaszła. I patrze pozytwyny po 1,5 tygodniu!!!!!!! Co to onacza? Nie możliwe zebym miała owulacje tyle. A wizytę w klinice mam dopiero za tydzień.
|
Bo testy pokazują poziom progesteronu. Po owulacji się zwiększa, wiec jak był pozytywny to oznacza ze miałaś teraz( może w czasie pierwszego testu) lub wcześniej, a poziom progesteronu utrzymuje się do okresu. Zaraz przed okresem zaczyna spadać. Chyba trochę źle się za to zabraliście. Ja mierze temp od marca. Ale staraliśmy się regularnie co 2-3dni jak powiedziała gin, całe miesiace lecieliśmy na tym zaleceniu. Raz miałam owu, raz nie, ale nie patrzyłam na to. I mieliśmy pare przerw ze względu na slub, bo nie chciałam być we wczesnej ciąży w dniu ślubu (nie wiadomo jak sie będzie przechodzić). W tym miesiącu wychodziły mi takie dziwne wahania jakbym owu nie miała, a zaszłam. Regularne branie kwasu foliowego z choliną (co zaczęłam robić dopiero w tym cyklu, w poprzednic zapominałam, pomijałam dawki) i regularne staranie się dało efekt.
|
|
|