2017-09-24, 22:56
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mieszkanie z rodzicami to coś złego dla singa/singielki?
Uważam, że w pewnym wieku dobrze jest mieszkać bez rodzicow, bez wzgledu na to czy jest sie singlem czy nie (btw co to w ogóle ma do rzeczy?). Każdy inaczej będzie ten wiek postrzegał, jedna osoba wyprowadzi się z domu rodzinnego mając 18 lat, druga 28. Niemniej uważam, że ludzie po studiach, pracujący itp, powinni juz mieszkać sami. Dla komfortu psychicznego zarówno rodzicow jak i dzieci. W ten sposób uczysz się życia, samodzielności itp.
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------
Ja np. wyprowadzilam się od rodzicow mając 22 lata, mimo, że nadal mieszkamy w tym samym mieście. Teraz mam 31, więc juz 9 lat mieszkam sama i szczerze mowiąc nie wyobrażam sobie inaczej. Więc jakbym zaczela sie spotykać z jakimś facetem i on powiedziałby, że mieszka z rodzicami, no to jakoś nie wyobrażam sobie tego, bo trochę zbyt odległe byłyby nasze poglądy na ten temat. Ale nigdy mi się taka sytuacja nie zdarzyła. Nie mam też wsrod znajomych nikogo kto mieszkalby z rodzicami. Chyba jestesmy za starzy
|
|
|