Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Narzeczony chce szybko dzieci a ja nie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-09-26, 08:21   #9
ratunku261
Raczkowanie

Dot.: Narzeczony chce szybko dzieci a ja nie

Cytat:
Napisane przez ptasie__mleczko Pokaż wiadomość
Tu potrzeba dużo rozmów w tym kierunku. Sami między sobą musicie dojść do porozumienia. To naturalne że się boisz itp. Wszystko trzeba przegadać. Tak długo aż osiągniecie jakiś kompromis. Zastanów się tez sama jak długo chcesz czekać. Bo na pewno 2 lata, do ślubu. Wiesz za 2 lata może Ci się już ustabilizowac sytuacja finansowa, może Ci się zachciec dziecka. Poza tym dzieci to przecież nie więzienie, znam pary które z maleńkimi dziećmi nie rezygnują z pasji - podróżują, jeżdżą na rowerze itp. Wiadomo że to już nie to samo ale zawsze jakaś forma pogodzenia pasji z macierzyństwem.

Porozmawiaj z facetem, dojdziecie w końcu do porozumienia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No wlasnie. Mi sie wydaje ze to jedno dziecko jest juz kompromisem czasami. Chociaz czasem mysle ze to fajna sprawa.Ale wiecej nie? Ja nie chce ciezko charować , na duze mieszkanie , nie chce zeby moje zycie dzielilo sie tylko na obowiazki w pracy i domowe.
Tak wlasnie, moze mi sie odmienic, moze za 2-3 lata sama bede chciala miec dziecko, bo bede umiala je pogodzic z zyciem jakim prowadze. Nigdy nie ma pewnosci. Ja moge tylko powiedziec, co teraz mysle i co mysle od kilku lat. Nigdy nie ciagnelo mnie do szybkiego macierzynstwa.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2018-05-07 o 09:35 Powód: przywrócenie treści posta
ratunku261 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując