Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koniec z biustonoszem!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-09-26, 12:24   #6
ferryboat
Zadomowienie

Dot.: Koniec z biustonoszem!

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Często chodzę bez stanika bo też mam mały biust. I oczywiście są plasterki które pomagają ukryć "antenki" ale ja chodzę bez. Zresztą ostatnio widzę coraz więcej kobiet które tak chodzą, chyba jest teraz trochę na to moda

Bralette są ładne i też je lubię, zwłaszcza koronkowe
Muszę wypróbować te plasterki moda może i jest, ale ja w Polsce rzadko widuję tak naprawdę, częściej zagranicą... Tak czy owak, to fajne rozwiązanie na lato! Nic mnie tak nie denerwuje jak dobieranie do podkoszulek na ramiączkach...

Cytat:
Napisane przez Anonimka1988 Pokaż wiadomość
To prawda, jest moda na nienoszenie biustonosza.. Ja jednak jakoś nie mogę się odważyć.. Ostatnio już przez długi czas chodzę w lżejszych odmianach, tzn. bez fiszbin.
Jednak nurtuje mnie pewna sprawa, otóż czy chodzenie w biustonoszach jest szkodliwe, dla zdrowia: na przykład dla kręgosłupa, zwiększa ryzyko nowotworów oraz zmniejsza elastyczność skóry?
Powiem ci, że szczerze się tym nie interesowałam tzn. co nieco słyszałam, ale nie chcę powtarzać czyichś opinii bez sprawdzenia samej zrobię i dam znać!

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Cały okres nastoletni i do końca studiów przechodziłam bez biustonosza, bo 15 lat temu wybór był żaden, zwłaszcza jak się nie miało kasy na Triumpha czyli w owych czasach synonim dobrej bielizny, albo nie chciało nosić puszapów lub paskudnych miękkich staników z golfem z targu.
I obecnie nie wróciłabym za nic do nienoszenia biustonosza. Jak pozostałe ciuchy kupuję raczej rzadko, tak staniki uwielbiam, przeglądać, mierzyć różne kroje, szukać marek przyjaznych małobiuściastym. Nie za bardzo rozumiem trend bezstanikowy, kiedy jest taki wybór na rynku. Nie rozumiem tez, jak braletka bez fiszbin może być niewygodna. To podobnie niewygodne są i majtki, ba nawet spodnie, bo przecież muszą się jakoś trzymać w pasie, a więc trochę ściskać. Jedyne co nie ściska i nie przylega do ciała to bezkształtne sukienko-worki.
Nikt nie powiedział, że braletka bez fiszbin jest niewygodna ze spodni nie przepadam za jeansami, wolę legginsy, właśnie przez to, że nie ograniczają moich ruchów i mogę siedzieć w pozycji kwiat lotosu jak tylko najdzie mnie taka ochota. Ale zupełnie nie chodzi o to w tym wątku tak jak napisałam: frustrujące jest dla mnie dobieranie stanika do podkoszulek w lato, kiedy w zasadzie mogłabym chodzić bez, bo nic nie będzie mi podskakiwać i przeszkadzać.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez hoppipolla Pokaż wiadomość
Możesz podać jakieś marki biustonoszy, dla osób z małym biustem?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja od siebie polecam Oysho