2008-06-02, 16:39
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wegetariańskie to i owo :-)
Cytat:
Napisane przez Arghorth
Odnosnie tego cytatu - to jestem zdania, ze nie liczy sie forma lecz co się je. Dla mnie najwazniejsza jest swiadomosc tego, ze nie jem miesa <i pochodnych> a nie to ze cos ma ksztalt np. kotleta, parówki czy wedliny ... Wiadomo, ze wprowadza to moze i skojarzenia, ale po 13 latach niejedzenia miesa i braku z nim kontaktu zupelnie nie odbieram tego w ten sposob. Jezeli cos jest praktyczne - to czemu nie - w koncu jedzac imitacje "udka" nie sprawiam nikomu przykrosci <ani sobie tym bardziej>, sama zas nie jestem przyciagana do jedzenia miesa <z wiadomych powodow>. Takie nie jedzenie wege zywnosci imitujacej mieso - kojarzy mi sie troche z fanatyzmem ... bo przeciez najwazniejsze jest to, ze nie je sie miesa !
|
każdy ma swoje zdanie ja przeszłam na wegetarianizm z ważnych mi powodów, żeby nie jeść mięsa, a jedzenie czegoś co wygląda albo smakuje jak mięso, mnie to po prostu odpycha.
Cytat:
Napisane przez alkaxy
Tylko bardzo mi przykro bylo , ze wychowawczyni zadzwonila do rodzicow z ptaniem czy sie zgadzaja na takie moje odzywianie, zupelnie nie potrzebie bo moim rodzice oczywiscie radzili mi , zebym chociaz te pare dni jadla norlamnie, no i wywolala mala burze w domu...
|
heh, i właśnie tego nie lubię - wtrącania się w nieswoje sprawy. może nieładnie to określę, ale dla mnie to po prostu ignorancja - człowiek na sprawie się nie zna, nie wie kompletnie co to ten cały wegetarianizm, a już bije w alarm, że to na pewno coś złego
Cytat:
Napisane przez Nutka
Wcale sie nie dziwie twojej wychowawczyni też bym sie bała o Ciebie (w koncu na takiej wycieczce ona odpowiada za Ciebie). Ty jesz bardzo malo i do tego jeszcze ograniczone produkty ,obawiam sie ze mozesz miec z tego tylko problemy zdrowotne 
Na wycieczce w gorach chcesz przezyc na waflech ryzowych ?? 
Moim zdaniem zbyt restrykcyjnie podchodzisz do swojej diety 
|
alka pisała, że jadła jakieś warzywa itp., więc na pewno nie były to tylko wafle ryżowe z resztą w 2-3 dni nic złego stać się nie może wg mnie, to jest zbyt krótki okres, żeby zaczęło się coś dziać
|
|
|