Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - macierzyńskki-czy ktoś mi pomoże rozjaśnić pewna kwestie :)?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-10-01, 17:37   #6
monarika
Wtajemniczenie

Dot.: macierzyńskki-czy ktoś mi pomoże rozjaśnić pewna kwestie :)?

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
A w odwrotnej sytuacji czyli gdy np ktoś przed ciążą był na długotrwałym zwolnieniu lekarskim i świadczeniu rehabilitacyjnym? Wtedy też liczy się podstawa ( to co na umowie) czy jednak dostaje się odpowiedni procent od kwoty z ostatnich 12mcy ( bez względu na to, że przez ostatnie 12mcy dostawalo się 80procent podstawy)?

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez Goosiaa Pokaż wiadomość
Wtedy podstawa bedzie ta sama, która obowiązywała przy wyliczaniu stawki tego długiego l4 poprzedzającego ciąże. Czyli bierzemy pod uwagę ostatnie 12 miesięcy, które faktycznie przepracowaliśmy.
No nie do końca się zgodzę jeżeli od końca tego długotrwałego zwolnienia nie miną 3 m-ce do następnego zwolnienia to wtedy podstawa będzie ta sama, ale jeżeli 3 m-ce miną podstawa będzie naliczona od nowa... Jeżeli miną te 3 m-ce to podstawa będzie naliczona z 12 m-cy wstecz o ile zostały przepracowane co najmniej w połowie. Jeżeli w danym m-cu (z tego roku wstecz) nie przepracowało się co najmniej połowy to zostanie on "wyrzucony" z podstawy a jeżeli przepracowało się np 17 dni (a reszta na zwolnieniu) to zostanie on "uzupełniony" tak jakby został przepracowany w całości jasno napisałam czy nie bardzo?

Natomiast z premią czy np "trzynastką" jest tak, że wliczają się one w 1/12 do podstawy
monarika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując