Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie chcę uczestniczyć w imieninach/urodzinach bratanków itd
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-10-02, 11:21   #9
la'Mbria
Zakorzenienie

Dot.: Nie chcę uczestniczyć w imieninach/urodzinach bratanków itd

U męża w rodzinie nie obchodzi się imienin. Urodziny - wyłącznie dzieci, a to dlatego, że najczęściej są organizowane gdzieś w stylu sala zabaw, park linowy itp. Prezenty dajemy ale staramy się, żeby koszt prezentu nie przekroczył 100pln (urodziny i gwiazdka). Na dzień dziecka dajemy prezent tylko naszemu dziecku.
Nie dajemy drobnych upominków z okazji "braku okazji" czyli np.ilekroć spotykamy się u babci. Ale też staramy sie jak najmniej widywać bo ani my nie przepadamy za swoim towarzystwem, ani nasze dzieci jakoś się nawzajem nie uwielbiają (pewnie jakby się dzieci lubiły to częściej byśmy się widywali).
Co do obchodzenia urodzin u mnie w rodzinie- ja nie obchodzę urodzin od 18r.ż. Moi bracia również. Czasem jak sie przypomni to sobie smsa z życzeniami wyślemy- Ale tez nie co roku

Co do twojej sytuacji - uważam, że bratowa może sie kierować ogólnie pojętym "bo wypada". Czyli widzi, że zażyłości nie ma między Tobą a bratem, ale wyniosła z domu, że z rodziną trzeba/wypada utrzymywać kontakt i w tym celu "wykorzystuje" pretekst dziecięcych imprez. Może uświadom ją delikatnie, że nie będziesz dawać prezentów bo sama nie obchodzisz urodzin, a głupio ci przychodzić (nawet jeśli nie to zabrzmi sympatyczniej niż "nie przyjdę bo was nie lubie"). Pogadaj z nią spokojnie

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując