Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Warkoczyki i niezadowolony szef :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-03, 16:52   #17
karolinkamalinka
Zadomowienie

Dot.: Warkoczyki i niezadowolony szef :-)

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Fajnie, fajnie... Tylko co by bylo gdyby pani w banku miala tatuaze, poslowie dready, a nauczyciele kolyczyki w nosach? Albo pani sędzina z różowym irokezem.

Czasami trzeba po prostu uswiadomic sobie, ze zajmujemy jakies stanowisko i musimy zachowywac sie ( i wygladac) adekwatnie do zajmowanej pozycji.

Sama zaczynam niedlugo staz w banku i powstrzymalam sie z przkluciem brwi, az staz skoncze. Wydaje mi sie, ze mogloby to nie byc zbyt dobrze odebrane.
A co by miało być? Nic by nie było. Adekwatne do pozycji to powinny być wiedza, kompetencje i zachowanie (jak sama dodałaś), a nie kolczyk w brwi czy też jego brak. Oczywiście także czystość i schludność w wyglądzie. W Polsce wciąż w banku (a pracowałam prawie 4 lata) dopuszczalny jest zbyt głęboki, czasem niesmaczny dekolt, ale kolczyk w brwi to już absolutnie...ach ale o tym dużo by mówić...Ja w każdym razie nie oceniam nikogo po dekoltach, kolczykach czy irokezach.U ludzi, z którymi się stykam zawodowo (lub prywatnie) przeszkadza mi brak wiedzy, kompetencji, arogancja i myślenie wąskimi kategoriami