2008-06-03, 17:02
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
uff...nareszcie dobrnelam do konca - podczytuje was po trochu od kilku miesiecy (3 dokladnie ) ale dopiero teraz moja malutka dala mi chwilke wytchnienia i moge cos napisac
Jestem jedna z pierwszych "pierwiosnkowych" mam i zaluje jednej rzeczy - ze nie znalazlam czasu szczegolnie na poczatku,zaraz po porodzie zeby was czytac. Duzo by to zmienilo - bylo by mi latwiej.
Wiedzialabym ze nie tylko moja mala ma problemy z ulewaniem - na poczatku bylo tak ze prawie wszystko to co zjadla to zwymiotowala,lekarz nam zalecil sciagac mleko i 2 razy dziennie podawac gawiscon dla nie mowlat do niego i odpukac - bylysmy tydz temu i juz nie musimy go brac wszystko sie unormowalo!
Wiedzialabym tez ze nie tylko ja czuje sie wyrodna matka bo nie kocham Emilki tak jak sobie to wyobrazalam,ze nie potrafie sie nia tak zajac,ze jestem nia czasem zmeczona..Ze to tzw. baby blues
Wasze posty podniosly mnie bardzo na duchu i dodaly pewnosci siebie - zawsze latwiej zmagac sie z problemami gdy sie wie ze inni tez je maja i sobie radza!
Bardzo wam za to wszystkim dziekuje!!!
A teraz na bierzaco:
- na kolke u nas sprawdzilo sie:
-infacol
-suszarka (zarowno cieple powietrze jak i sam szum)
-odkurzacz - dzwiek
-cieple pieluszki na brzuszek
-masaz brzuszka nozkami - latwiej szly purki i kupka
- nie trzymam jakiejs specjalnej diety - nawet na truskawki czy cytrusy sobie czasem pozwalam i nic malej nie jest
-najlepeij spi na spacerku wiec gdy tylko nie pada to chodzimy codziennie na 2-3h
-z tz tez roznie bywa - z jednej str rozumie ze zajmowanie sie dzieckiem to praca na caly etat a z drugiej ma pretensje ze to czy tamto nie zalatwione - raz zostal z mala na 6h i wtedy powiedzial mi ze rozumie ze to jest ciezka praca i od tej pory wstaje w weekendy w nocy i wieczorami ja bierze na troche wiec moge troche oddechnac
Kurcze tyle wam mialam napisac i powylatywalo mi z glowy..
Postaram sie teraz was czytac i pisac na bierzaco
A na koniec kilka foteczek mojej Krupeczki - Emilki
|
|
|