Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Napisane przez garden_d
Ty Geniuszu  jak zwykle śliczne U  swoją drogą czasami też mam dziwną ochotę na ziemniaki (np. w te święta wielkanocne ciągle na nie miałam ^^)  ojej. co więcej...narobiłaś mi na nie ochotę  a tak dawno nie jadłam...
chyba jutro coś na obiad z nimi wykombinuje!
|
Dziękuje Pochwal się co wykombinowałaś
Cytat:
Napisane przez monisia02
Na R na kolację może być:
jogurt naturalny (jakieś 5-6 łyżek, małych), truskawki pokrojone w kosteczkę (10-15 sztuk), jabłka pokrojone w kosteczkę (1 malutkie i jedno większe) i otręby pszenne (jakieś 1,5-2 łyżeczki) ?
|
Niezbyt, owoce staramy się jeść na R w pierwszej części dnia. Najlepsze na redukcje jest białeczko, a w podanym przez Ciebie jadłospisie nie ma go za wiele, jogurt naturalny to głównie węgle, otręby także.
Cytat:
Napisane przez asienkaa87
dzis: to U prawda ?
1. serek wiejski, parówka, pomidor
mala grahamka z serem zóltym
jablko
ok
2. 130g piersi z kurczaka, warzywa na patelnię orientalnę
kawalek bagietki ok, mogłaś dorzucić ryż brązowy
3. 700g truskawek
serek homo waniliowy
koktajl z mleka i truskawek
orzechy nerkowce
ok
jablko, troche suszonych bananów
4. tutaj będzie wiejski, albo kanapki zrobione z bagietki ok, dodaj jakieś warzywa
|
Czemu tylko 4 posiłki ? Mogło by być lepiej.
Cytat:
Napisane przez wretched
Wczoraj:
czyli rozumiem, że R?
ś: kubek mleka 0,5%, cztery kanapki razowego chleba ze słonecznikiem z naturalnym masłem i trzema plasterkami chudej szynki drobiowej masło na R odpada, brakuje warzyw/ owoców, zamiast mleka polecam kefir/ maślankę
gdzie drugie śniadanie?
o: miska zupy pomidorowej z razowym makaronem jakie warzywa były w zupie? było jakieś mięso? mały obiad
p: kubek kawy z cykorią, mlekiem 0,5 % i łyżeczką cukru to nie posiłek, cukier na R należy całkiem wyeliminować, lub ograniczyć do minimum
k: kubek zielonej herbaty z cytryną, trzy kanapki razowego chleba ze słonecznikiem z 20g granulowanego serka wiejskiego, mandarynka owoce na R jemy w pierwszej części dnia
Dziś:
ś: kubek kawy z cykorią, mlekiem 0,5 % i łyżeczką cukru, dwie kanapki razowego chleba ze słonecznikiem i naturalnym masłem z dwoma plasterkami chudej szynki drobiowej znowu ten cukier masło odpada, znowu brakuje warzyw tudzież owoców, na R nie łączymy węgli z tłuszczami
IIś: kawa z łyżeczką cukru, pączek, kostka czekolady, mała szklanka piwa znowu cukier, wszelkie słodkości odpadają, alkohol także należy ograniczyć
o: talerz rosołu z makaronem jaki makaron ? sama zupa na obiad to mało
p: szklanka mleka 0,5%, kubek kawy z cykorią, mlekiem 0,5 % i łyżeczką cukru, trzy kanapki razowego chleba ze słonecznikiem z sałatą i szynką zaś ten cukier, oj.. co do kanapek mogą być
k: 3 kanapki chleba razowego ze słonecznikiem z naturalnym masłem i z dżemem, kubek kakao z mleka 0,5 % znowu połączenie węgli z tłuszczami, dżem na R też ograniczamy, chyba, że niskosłodzony, mało białka, brakuje warzyw
Nie mam specjalnego celu chociaż nie obraziłabym się, jakbym się pozbyła paru kg. Po prostu próbuję zwracać większą uwagę na to, co jem i trochę więcej się ruszać. Chyba nie jest aż tak tragicznie ?
|
Jw.
Cytat:
Napisane przez gaia
Moje U/R:
I.
owsianka: 25g platków, 80g białego chudego sera, 100ml maslanki, małe jablko, cynamon
2 male truskawki
ogromny pomidor z oregano
kapsułka tranu
jakich płatków? czemu tylko 2 małe truskawki?
II.
2 kromeczki razowca z jog. nat. na to po plasterku wędliny drobiowej, kawałeczek pomidorka i pekinki
małe jabłko
kawa z mlekiem 0.5% i cynamonem
ok
III.
serek wiejski light 300g łohoho 
duży pomidor
kalarepa
10 pestek dynii
ok
IV.
mały banan, małe jabłko
kawa z mlekiem i cynamonem
mogłaś tu coś dorzucić, jakieś białko czy coś
V.
pół fileta z pangi
tarta marchewka
pomidor, kawalek ogórka czemu pół?
|
Jw.
Cytat:
Napisane przez Djapira
R:
Śniadanie- 2jajka, 50g chudego twarogu, pomidor ok
IIśniadanie- tuńczyk w sosie własnym, 6rzodkiewek (nie ma tłuszczy, bo poćwiczeniach) ok, cała puszka tuńczyka?
Obiad- zapiekany dorsz, 3orzechy włoskie w jaki sposób zapiekany?
szkoda, że nie ma podwieczorku, nie mogłaś wziąć ze sobą?
Kolacja- twarożek+ 3orzechy włoskie ile twarożku?
Ps. Od obiadu brak warzyw, boi nic już nie miałam w lodówce, nie ma podwieczorku, ponieważ nie było mnie w domu.
Bardzo proszę o ocenę.
Ps.2 Od dziś bede wpisywała moje jadłospisy, bo mam nadzieje, że w ten sposób będę jeść odpowiednie ilości, bo ostatnio jadłam za mało 
|
Jw.
|