Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-03, 20:05   #2115
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez niezamienna_juz_na_nic Pokaż wiadomość
Polu, szałwia też nie szkodzi (na przyszłość ) - ma działanie antyseptyczne

Dzięki za gratulacje

Dark, to super. A jakie oleje O. lubisz lub na jakie się czaisz?

Ze spraw olejowo-hydrolatowych to muszę powiedzieć, że dziś się podwójnie rozczarowałam: w ramach poprawiania sobie nastroju (rano byłam zdołowana, a na dodatek mam zapalenie krtani i nie mówię) kupiłam dwa gotowce, które mnie od dawna kusiły: wodę rumiankową Sanoflore w aptece i olejek do masażu jaśminowy firmy Kanu w pobliskiej zielarni. I co? Dopiero w domu przekonałam się, że woda Sanoflore to tylko w 99% hydrolat, a olejek wcale nie pachnie jaśminem, choć jest naturalny jak najbardziej i zawiera ekstrakt jaśminowy. Ech, co hand made, to hand made... Pociecha taka, że opakowania mi się przydadzą, bo poręczne i lekkie.
................
ojjjj najchętniej to wykupiłabym 2/3 ich asortymentu
poniewaz mam cerę przetłuszczającą się/mieszaną/odwodnioną okresowo to zamierzam nabyc olej z orzechów włoskich , dla zdrówka olej lniany<łyzka dziennie do picia>,a dla przyjemnosci kulinarnych olej z orzechów laskowych ....
najmniejsza pojemnosc to u nich 250ml ...zastanawiam sie tylko nad cenami,czy gdzie indziej nie były by bardziej konkurencyjne...hmmm

co do firmy Sanoflore to jestem bardzo rozczarowana...a tak fajnie sie zapowiadała.

wizażowo&pazurkowo
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora