Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dieta, ćwiczenia i wygląd
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-10-04, 07:49   #5
cava
Zakorzenienie

Dot.: Dieta, ćwiczenia i wygląd

Cytat:
Napisane przez trufla_ka Pokaż wiadomość
Adrianna4991, AdHd1986 - dziękuję. Jeśli chodzi o jogę to próbowałam ćwiczyć tylko kilka razy samodzielnie w domu i dobrze się czułam. Jeśli wpływa to dobrze na układ hormonalny to w takim razie super opcja dla mnie i zakasuję rękawy.

Co do skóry - nawet wcześniej o nią nie dbałam bo nie wiedziałam kompletnie jak. Na pewno skoczę po jakiś dobry balsam ujędrniający, może akurat pomoże choć trochę.

Dziękuję jeszcze raz!

Balsam sam w sobie pomoże mało, na pewno jest fajnym uzupełnieniem na koniec zabiegów, ale właśnie jako uzupełnienie a nie podstawa.. Kup sobie przede wszystkim jakąś pomoc do masowania skóry - jakieś rollery z wypustkami do masażu + rękawice /szczotki /szorstkie gąbki do kąpieli.
Najważniejsze jest mechaniczne pobudzanie skóry poprzez masaż, to pobudza jej ukrwienie i realnie wpływa na jej kondycję.
Pomocniczo do tego, duzo oliwki. IMo najlepiej na skórę wpływa oliwka z oleju migdałowego- np. oparta na nim jest oliwka dla dzieci marki HIPP.
Poszukaj sobie w necie informacji jak i ile razy ciało masować/rolować/szczotkować.

+ Naprzemienne prysznice- ciepły/zimny- to tez bardzo poprawia kondycję skóry. No jeszcze lepszy jest regularny basen, ale naprzemienne prysznice tez działąją.

To wszytko sa oczywiście działania długofalowe, nie przyniosą jakiegoś WOW! efektu po tygodniu czy miesiacu, ale naprawdę działają.

Zyczę Ci powodzenia i gratulują, bo już dużo zrobiłaś.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując