2008-06-04, 11:59
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Niespodzianki i zupełnie nieoczekiwane sytuacje na ślubie i weselu
Czy Wam również drobie forumowiczki udało się zaszokować zaskoczyć gości tak jak mi ?? A my też jako para młoda zostaliśmy zaskoczeni. Bo otóż ślubu udzielał mi i już obecnie mojego męża wujek, który jest księdzem )
Zaskoczeniem, również dla nas było to, że podczas ceremonii i całej mszy często zwracał się do nas od razu wytłumaczył to zebranym gościom tym, że jest to nasz dzień, nasza chwila i to dla nas się tu zgromadzili.
Wygłosił tak piękne kazanie, że aż łzy nam się w oku kręciły, bo skupił się w nim na nas. Podczas kazania odczytał nam zastosowanie ślubnej świecy, którą od Niego dostaliśmy. Że mamy ją palić, gdy np. się pokłócimy i brakuje nam słów, a chcemy się pogodzić, by była nam światłem przy każdej szczególnej okazji ) jak np. narodziny dziecka
Poza tym to był nasz wspólny z nim pomysł, że to my para młoda i starsi przeczytamy wszystkie czytania do mszy. To było naprawdę cudowne uczucie tak stać i czytać o miłości wśród tych wszystkich bliskich nam ludzi )
Później już na weselu to ja zaskoczyłam mego już wtedy męża, tym, że... zaśpiewałam mu piosenkę ) nieraz słyszałam, że mam ładny głos, od mego męża także i postanowiłam mu taką właśnie niespodziankę przygotować Gdy weszłam na podest dla zespołu i zaczęłam śpiewać to wszyscy goście byli tak zaskoczeni, że aż z wrażenia wstali i patrzyli na mnie z otwartymi buziami a potem jak jeden mąż wszyscy wyszli tańczyć nawet Ci co siedzieli i nie mieli nawet takiego zamiary hi hi a mój luby?? Był z zupełnym szoku, bo to była największa tajemnica mało kto o tym wiedział wzruszył się biedaczek do łez i mocno mnie już po wszystkim uściskał. Później wszyscy do mnie podchodzili mówili, że takiego czegoś to jeszcze nie widzieli i, że było cudnie )) i co o tym wszystkim myślicie?? Czekam na opinie i Wasze historie ) Pozdrawiam
|
|
|