2008-06-04, 12:09
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ile pieniędzy do koperty?
Cytat:
Napisane przez AneczkaKoziol
Bo czasem lepiej coś przewidzieć i za wczasu temu zapobiec (zwłaszcza jeśli jest to pewne) niż potem pluć sobie w brodę i ze zgorzkniałym uśmiechem dziękować zastanawiając się jednocześnie co z tym problemem zrobić.
Czasami niektórym trudno jest zrozumieć że ktoś może mieć dość określony gust i jeśli dostanie to co mu nie pasuje jest to dla niego problemem czasami tak dużym że nie potrafią się z tego cieszyć. Niektórzy uważając że skoro każdy ma obowiązek cieszyć się z tego co dostanie można dać mu ręczniki z hipermarketu po promocji, czajnik marki Tesco lub kopertę z gazetą.
Ja z tego powodu np nie znoszę dostawać prezentów i większość moich znajomych wie że prezentów się mi nie daje  Chyba że to jest coś co sama wybiorę. Po prostu przychodzą, jedzą, piją i dotrzymują mi towarzystwa i dla mnie to jest najlepszy prezent.
690 zł za parę a nie za osobę - to po pierwsze. Po drugie widziałam w jednej z firm ofertę 499 zł za parę gdzieś w Grecji na tydzień. Nazywała się "rodzinna" i nie obejmowała ceny przejazdu, wyżywienia, nie było łazienki, klimatyzacji (w takich krajach brak klimatyzacji to katastrofa) - co było napisane drobnym maczkiem na samym dole strony. A Egipt jest jeszcze biedniejszym krajem więc nie widzę w tej cenie nic nadzwyczajnego
|
Ja akurat jestem także przykładem osoby wymagającej i najchętniej nie życzyłabym sobie żadnych prezentów, tylko wybrane przeze mnie więc tu akurat się zgadzam.
Przwidywanie mówisz......., to skoro Brawurka tak obawia się nieudanego przezentu dlaczego nie powie wprost, dziękuję za ewentualną wycieczkę, nie pasuje mi to zamiast wypisywac posty obraźliwe dla jej świadków. Ludzie dostali już tzw "baty" za darmo, bo jeszcze nic nie ofiarowali Współczuję świadkom nie Brawurce 
EDIT
Egipt jest turystycznie bardzo bogatym krajem i na wycieczkach jest full wypas. O tanim Egipcie nie słyszałam a szkoda bo sama bym chętnie pojechała
|
|
|