2017-10-06, 19:51
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chciałybyśmy wiedzieć ... cz. 5
Cytat:
Napisane przez madziara_07
szczepicie wasze dzieci od grypy? dostalam wlasnie smsa z przychodni ze moja dwulataka lapie sie na program darmowych szczepien przeciwko grypie i jestem w kropce, bo nie za baradzo wierze w szczepionke przeciwko grypie, bo wirus grypy sie zmienia itd z kolei moj partner twierdzi ze owszem nie osloni malej od grypy ale zlagodzi jej przebieg i ewentualne powiklania. z tym ze mloda choruje zadko-raz na kilka misiecy drobne przeziebienie wiec nie wiem czy jest sens
|
Mam w rodzinie takich co szczepią się przeciwko grypie co roku. Po jednym szczepieniu nastąpił obrzęk całej ręki szczepionej, wylądował na l4 na miesiąc, bo ręką ledwo ruszał i jeszcze cieszył się, że szczepionka się przyjęła i grypy nie będzie.
Ja się nie szczepię, a grypę miałam ostatni raz 15lat temu. Dziecka też nie szczepię. Mąż raz jako nastolatek był zaszczepiony, też ciężko odchorował.
Musisz też mieć świadomość, że często darmowe szczepienia wiążą się z badaniami klinicznymi, dlatego mogą być bezpłatne. Tak szczepiono np w Grudziądzu, nie informując pacjentów, że są obiektem testów. Należałoby dokładnie sprawdzić, kto finansuje te szczepienia i jaka szczepionka miałaby być użyta oraz zapoznać się z pełną charakterystyką produktu (Chpl).
|
|
|