2017-10-08, 19:08
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: cera wrażliwa i pryszcze... :(
Cytat:
Napisane przez Evvanlyn
Okej, dzięki za podpowiedzi. Wiem, że przyczyny mogą być różne, więc nie oczekuję odpowiedzi typu "na 100% szkodzi ci....". Ja na kosmetologii się nie znam, więc wolałam podpytać bardziej doświadczone osoby 
Na razie zacznę dokładniej oczyszczać skórę wieczorem (spróbuję też jakiejś maseczki oczyszczającej raz czy dwa razy w tygodniu). Zacznę eliminować nabiał i zobaczę jaki będzie efekt.
Czytałam trochę w internecie, i znalazłam coś takiego jak "trądzikowa mapa twarzy". LINK: http://www.psychologiawygladu.pl/201...sie-biora.html
Co o tym sądzicie? Myślicie, że faktycznie umiejscowienie zmian może świadczyć o przyczynie ich powstawania?
|
Nie wiem czy wszystkie te objawy i obszary mają jakieś pokrycie w badaniach, ale trądzik na żuchwie zdecydowanie ma podłoże hormonalne.
Cytat:
Napisane przez Evvanlyn
Brzmi dobrze, ale dość droga ta seria...  Na razie spróbuję z dietą i zostanę przy kosmetykach od AA. A jeśli dalej nie będzie dobrze, to spróbuję z polecaną przez Ciebie serią. Zwłaszcza, że ja też mam problem z przetłuszczaniem się skóry 
|
Nie nabieraj się na spam
|
|
|