Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dlaczego kobiety dają sobą pomiatać?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-10-11, 08:25   #11
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829
Dot.: Dlaczego kobiety daja sobą pomiatać?

Cytat:
Napisane przez ratunku261 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się dlaczego w kraju cywilizowanym, w którym jest równouprawnienie nadal jest masę kobiet bitych, upokarzanych i takich, wobec których jest stosowana przemoc fizyczna/psychiczna/ekonomiczna.
Takie kobiety często kurczowo trzymają się prostaka, bo dzieci, bo nie mam pracy, bo kredyt, bo tak maja.A czasem są to babki postawione spolecznie , zaradne i tak się zachowują.Czy jest to wynik wychowywania na grzeczne i miłe dziewczynki???Czy wynik założen "jedna milosc na cale zycie" , "cierpienie uszlachetnia','slub kosielny jest swiety".??Nie bardzo to rozumiem, znam taką jedną co jest traktowana przez męża okropnie 20 lat, robił jej 3 dzieci, wychowala mu 2 jego z 1 zona ,ktora umarła?uzależnil finansowo i zrobil z niej sluzaca i gosposie.Dzieci urosły, dostała na najmlodsze 500plus.,a ona tylko straszy rozwodem a nic nie robi z tym. Nie zdziwiłabym się jakby ją bił i gwałcił. Jego poprzednia kobieta, uciekla bo ją uderzył. A ta ...czasem na miesiąc uciekła do matki,a zawsze wracala. Ma gdzie uciec, ma 500 plus, moze pojsc do pracy a tego nie robi, tylko daje sie tak traktować..
O, widzę temat dla mnie, uwielbiam czytać takie wypowiedzi, są bardzo cenne dla mojej pracy magisterskiej.
Zedytuje jak pójdę na nudny wykład.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Dzięki! Tego drugiego nie czytałam!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując