2017-10-11, 11:02
|
|
Raczkowanie
|
Nie umiem żyć swoim życiem....Pomożecie?
hej 
Zaczne od tego, ze nie umiem , nie wiem jak zająć sie sobą....otóż zawsze podporządkowywałam sie innym dlatego żeby mnie ludzie akceptowali , najpierw tak było w domu rodzinnym robiłam wszystko żeby zadowolić dziadków , żeby mnie pochwalili przed rodzicami, później w szkole i w dorosłym życiu było podobnie , zawsze sie posporzadkowywałam koleżankom/facetom żeby tylko byli blisko, zebym nie musiała spedzac czasu sama ze sobą albo nie daj boże siedzieć w piątek wieczorem w domu...Nie umiałam mówić Nie a jak sie nauczyłam chociaż trochę ludzie, którzy zawsze byli zaczeli sie oddalać jak przestałam chcieć robic to co chcą 
Teraz jestem w związku z cudownym facetem, mieszkamy razem , ale ja nadal nie potrafie zacząć żyć swoim życiem , nie umiem spędzać czasu sama, jak zostaje sama w domu kłade sie pod koc i odpalam tv.
jestem wiecznie zazdrosna i wściekła jak on np. wychodzi cos porobić przy samochodzie itp.
Wkurza mnie jak spędza czas z bratem itp.
Mało tego, jak mam za dużo wolnego czasu czytam o chorobach wyszukuje u siebie objawów żeby tylko mieć sie czym martwic
Jak sobie pomóc ?
proszę nie radzić żeby pójść do psychiatry/psychologa itp. , bo nie pójde.
raczej prosiłabym zebyscie mi powiedziałay, jak Wy spędzacie wolny czas/ jakie macie hobby/ czy cały wolny czas spędzacie ze swoją drugą połówka ?
|