Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - cera wrażliwa i pryszcze... :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-10-11, 11:16   #15
Evvanlyn
Raczkowanie

Dot.: cera wrażliwa i pryszcze... :(

Cytat:
Napisane przez Allosia_wawa Pokaż wiadomość
Ojoj... no to faktycznie konowały :/ choć u mnie też na początku były maści. Ale po pierwsze dopasowane do skóry i konkretnego stanu zapalnego (miała kilka) a jak przestawały działać bądź w ogóle nie przynosiły efektu to próbowałyśmy co innego. W końcu na każdego działa co innego xP A pamiętasz może jakie maści?
Nie byłam u dermatologa z powodu problemów z cerą, bo nigdy nie miałam dużych problemów, typu trądzik. Zwykle kilka pryszczy i tyle (nawet jako nastolatka). Moje wizyty były związane ze zmianami (np. na plecach), które lekarze zwykle traktowali jak reakcję alergiczną. Wiem, że raz dostałam jakąś maść sterydową.

Cytat:
No niestety łatwo się pomylić, również z suchą.
Tak, i bądź tu człowieku mądry

Cytat:
Ja bym zmieniła L'Oreal na coś bardziej naturalnego. faktycznie wieczorem brakuje oczyszczenia. Jakiś tonik, żel, cokolwiek. Sam demakijaż to za mało. Poza tym w ciągu dnia możesz sobie oczyszczać skórę bibułką gdyby była za tłusta. Delikatnie poklepać, żeby sebum zostało na bibułce nie niszcząc makijażu.
No właśnie z tym L'Orealem, to miałam spore wątpliwości co kupić. Z kremów BB wyboru miłam: Ziaję (ale właśnie od niej odchodzę), Garnier (nie przepadam za tą marką) , Mixa (nie znam) i właśnie L'Oreal. Pani konsultantka z drogerii powiedziała, że z tego zestawu najbardziej poleca właśnie ten ostatni, bo nie zapycha porów i ma dość dobry jakościowo skład.
Najchętniej kupiłabym z AA, bo widzę, że ta marka mi służy, ale jak na razie nie mogłam nigdzie znaleźć.

Cytat:
A i przydałoby mi się wiedzieć jakiego typu są wypryski, tzn jak wyglądają bo to też dużo mówi o powodach ich powstawania
Takie typowe krosty - lekko zaczerwienione, białe w środku. A na nosie panoszą się wągry.

Który z peelingów enzymatycznych mogłabyś polecić?
Evvanlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując