Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-10-11, 11:17   #2163
Persefona_12
Zadomowienie

Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
Co myślicie o przyjmowaniu preparatów zen-szenien przy karmieniu? Dodam ze dziecko ponad 14 miesięcy. Lekarz wyraził zgodę na środki uspokajające ziołowe nasenne a o zen-szen niestety nie dopytalam. Ogólnie problem z przerywanym snem u dziecka tzn. budzi się w nocy 2razy nieraz przez co ciągle jestem nie wyspana, brak energii. Badania dziecko ma zrobione, przyczyna chyba emocjonalnie. Jest nadzieja że gdy wezmę nasenne ziołowe to on lepiej będzie spał.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Też jestem zdania, że budzenie się w nocy małego dziecka to rzecz naturalna i nie masz co się tym denerwować, bo tym bardziej tracisz na to energię
Moja córka budziła się na początku co 2 h, potem jak miała 6 m-cy co 3h, aż w końcu ktoś mi podpowiedział, że po prostu jest przyzwyczajona do nocnego "jedzonka" (bo wiadomo, że nie tylko o karmienie chodziło). Więc zaczęłam na początku nie karmić, a potem nie wstawać. Udało mi się dojść do 1 wstawania w nocy zanim skończyła rok. Potem się budziła, ale już to było raczej dać misia i spać
Natomiast mam koleżankę, która nie chciała robić tak drastycznej metody, że nie wstanie do dziecka, więc teraz ciągle wstaje po dwa razy w nocy, mimo, że dziecko zaraz kończy 3 lata.
Moja córka teraz jak się budzi w nocy to czasami przychodzi do nas spać, kiedyś to było często, a już ostatnio bardzo rzadko. No co zrobić, potrzebują tego dzieci i tyle. Nie ma co się martwić
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora