Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Grupa wsparcia chorujacych przewlekle(ktorych lekarze czasem maja w nosie)...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-05, 20:07   #771
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Dot.: Grupa wsparcia chorujacych przewlekle(ktorych lekarze czasem maja w nosie)...

Cytat:
Napisane przez neissi Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie, że poszłam do ZUSu dowiedzieć się o dobrowolne ubezpieczenie, bo nie pracuję, a do lekarza chodzić muszę. Miesięczna składka wynosi bagatela 275 zł.
A nie jesteś zarejestrowana jako bezrobotna? W urzędzie pracy podbijają legitymacje ubezpieczeniową i masz dowód że jesteś ubezpieczona.
Kiedyś pracowałam na umowę o dzieło (więc pracodawca nie opłacał zdrowotnego). Sama chciałam się ubezpieczyć, ale jak podali mi taką kwotę to podziękowałam... Pracując na umowę o dzieło nie mam pewności ile zarobię w ciągu miesiąca, ale ok. min. 300zł więc jak z tego płacić zdrowotne? ;p Ehhh... Kiedy zapytałam w siedzibie NFZ czemu tak drogo to powiedzieli, że umowy o dzieło są w większość fikcyjne i są przykrywką dla zatrudnienia na czarno na etat dlatego muszą być takie wysokie - żeby zachęcić do zatrudniania się legalnego na etat . Po prostu pięknie...

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując