2017-10-11, 14:17
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Cytat:
Napisane przez Persefona_12
Oj tam, to lepiej, żebyś była przemęczona? To dopiero dziecku nie będziesz w stanie dać tego co potrzebuje. Szczęśliwa Mama to szczęśliwe dziecko. A dziecko to taki mały terrorysta, wie że ma mamę na zawołanie więc to wykorzystuje. Pamiętaj, że to dopiero początek, jak dasz sobie wejść na głowę, to potem będzie tylko gorzej. Może nie myślisz jeszcze w ten sposób, bo to maleństwo, ale wszystko będzie miało swoje konsekwencje np jak pójdzie do przedszkola i nie będzie chciało zostać bez mamy. To dopiero serce boli.
Nie jesteś pierwszą ani ostatnia też to wszystko przechodziłyśmy
Odwagi!
|
W ogóle się z tym nie zgadzam Ja wiem, że to potoczny skrót myślowy "mały terrorysta", ale takie myślenie o swoim dziecku do niczego dobrego nie doprowadzi, to jest jeszcze maluch, potrzebuje mamy, a w jego pobudkach nie ma nic dziwnego i żadnej próby wejścia na głowę.
losek, odradzam stanowczo pozostawianie samemu sobie, tak nauczysz dziecko tylko tego, że nie może na Ciebie liczyć.
Już lepiej zaangażuj ojca dziecka i wstawajcie na zmianę, odsypiaj podczas drzemek małego.
A slogan "Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko" chyba już stracił swoje pierwotne znaczenie, bo co olewaj dziecko, będziesz szczęśliwa (wyspana) i ono też? No to ja dziękuję za takie szczęście od rodzica.
Niestety macierzyństwo niesie ze sobą pewnie niewygody i ograniczenia, ale nic nie trwa wiecznie, a drugiej szansy na budowanie relacji nie będzie 
losek, siły
.
|
|
|