Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Promocje w Sephora, Douglas i innych + OT - część XV
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-11, 15:36   #3658
Make4Up
Zakorzenienie

Dot.: Promocje w Sephora, Douglas i innych + OT - część XV

Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
dzięki za odzew, Dziewczyny - wiedziałam, że można liczyć na Was

reasumując: buty (kupione 21.05) oddałam do reklamacji 26.09 nie powołując się ani na gwarancję ani na rękojmię - po prostu wypełniłam formularz w sklepie
do kontaktu podałam maila i nr telefonu
wczoraj - czyli 14go dnia - przysłali mi odpowiedź o negatywnym rozpatrzeniu sprawy.
w załączniku - którego wczoraj nie dojrzałam - uzasadnienie - próbują udowodnić, że buty były niedopasowane do stopy (co nie jest prawdą) oraz przydeptywane (to już w ogóle jakiś absurd i niewiązane do końca (owszem, jakieś 2 tyg. wcześniej pękła jedna - ostatnia - dziurka, więc młoda wiązała do przedostatniej włącznie)

nie widzę żadnej informacji - czy to sklep czy producent odrzucił reklamację - sklep przysłał a pod opinią jest ino parafka

namierzyłam już rzecznika i plan mam taki:

zadzwonię i zapytam, kto odrzucił
skonsultuje się z rzecznikiem
napiszę odwołanie

będzie ok???

Illiosku niezła przygoda z tym kostiumem
Przy składaniu dostałaś potwierdzenie złożenie reklamacji dla siebie? Tam powinno być napisane. Myślę, że jako rękojmie rozpatrują, ale tak czy inaczej z producentem obuwia raczej konsultują, albo raczej sklep przekazuje jego opinie. Zapytaj rzecznika, wydaje mi się że przy takich argumentach trzeba rzeczoznawcę, no ale może rzecznik coś poradzi.

Czasem bywa tak, że producent by rozpatrzył pozytywnie, a to sprzedający się wypina na klienta. Miałam sytuację, gdzie sklep mi nie chciał czegoś rozpatrzyć, a poszłam do autoryzowanego serwisu producenta i tą samą wadę naprawili mi bez słowa i na miejscu, mimo że to z wyglądu uszkodzenie mechaniczne było.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora