Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Anglia :)
Wątek: Anglia :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-06, 08:54   #4310
poulette
Wtajemniczenie

Dot.: Anglia :)

Cytat:
Napisane przez styska Pokaż wiadomość
Hej,
Ja co prawda mieszkam w Londynie, ale nie wiedziec czemu w adresie mam własnie Surrey, ale post code inny. Co do mieszkan to jest ogromna rozbieznosc, najlepiej jak znajdziesz agencje on line i wpiszesz tam swoj kod pocztowy i po adresie ci znajda chatki ale ja obstawiam tak od 700-900 max, tak jest w mojej czesci londynu, w tamtych rejonach moze byc taniej. Findproperty czy cos takiego sie nazywa ta strona z agencjami z calej Anglii. W wiekszosci agencji żądaja oplaty miesiąc z góry i miesiąc depozytu plus prowizja ok 200 funtow jednorazowo.

Co do jedzenia hmm ja z TŻ wydajemy ok 30 funtow na tydzien(w tym sa napoje, troche miesa, owoce,warzywa,slodycze,na bial),nie licze tu zachcianek z polskiego sklepu i paliwa. Zresztą to tez zależy na co mam ochote w danym tygodniu,czy kupuje sobie wiecej owoców i warzyw bo moj tz to tylko pizze i slodycze by jadl. Podejrzewam,ze te 30 funtów to nie jest w cale tak dużo,lodowke mam mała i sie musze ograniczać
Proponuje ci zobaczyc ceny w sklepach online jak tesco badz sainsbury, sama wiesz co kupujesz wiec mozesz sobie zrobic wirtualne zakupy i sprawdzic.

To sa dane akurat na moje wydatki, na pewno inne dziewczyny beda miec inne wersje.
Bardzo dziekuje za odpowiedz, te informacje sa mi bardzo przydatne.
Zdziwilo mnie troche te council tax, rozumiem ze to placi sie osobno i nie jest podane w cenie miesiecznej wynajmu.... a oplaty miesieczne (gaz, prad, woda) to ile mniej wiecej ?
poulette jest offline Zgłoś do moderatora