2008-06-06, 08:54
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Anglia :)
Cytat:
Napisane przez styska
Hej,
Ja co prawda mieszkam w Londynie, ale nie wiedziec czemu w adresie mam własnie Surrey, ale post code inny. Co do mieszkan to jest ogromna rozbieznosc, najlepiej jak znajdziesz agencje on line i wpiszesz tam swoj kod pocztowy i po adresie ci znajda chatki ale ja obstawiam tak od 700-900 max, tak jest w mojej czesci londynu, w tamtych rejonach moze byc taniej. Findproperty czy cos takiego sie nazywa ta strona z agencjami z calej Anglii. W wiekszosci agencji żądaja oplaty miesiąc z góry i miesiąc depozytu plus prowizja ok 200 funtow jednorazowo.
Co do jedzenia hmm ja z TŻ wydajemy ok 30 funtow na tydzien(w tym sa napoje, troche miesa, owoce,warzywa,slodycze,na bial),nie licze tu zachcianek z polskiego sklepu i paliwa. Zresztą to tez zależy na co mam ochote w danym tygodniu,czy kupuje sobie wiecej owoców i warzyw bo moj tz to tylko pizze i slodycze by jadl. Podejrzewam,ze te 30 funtów to nie jest w cale tak dużo,lodowke mam mała i sie musze ograniczać 
Proponuje ci zobaczyc ceny w sklepach online jak tesco badz sainsbury, sama wiesz co kupujesz wiec mozesz sobie zrobic wirtualne zakupy i sprawdzic.
To sa dane akurat na moje wydatki, na pewno inne dziewczyny beda miec inne wersje.
|
Bardzo dziekuje za odpowiedz, te informacje sa mi bardzo przydatne. 
Zdziwilo mnie troche te council tax, rozumiem ze to placi sie osobno i nie jest podane w cenie miesiecznej wynajmu.... a oplaty miesieczne (gaz, prad, woda) to ile mniej wiecej ?
|
|
|