2017-10-12, 15:53
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2018
Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka
Z czym robisz pierogi?  moge przepis?
Jak juz tak sie nabijacie z imion to ja ostatnio tez cos slyszalam ale to brzydkie powiedzonko 
Tomasz - nie chcialas w  to masz (to musial wymyslic jakis chlop  )
Domima ja tez tak mam ze moge a srednio z checiami ostatnio.. Chociaz podobno po pierwszym trymestrze powinno to minac ale Tobie juz pierwszy minal 
Chociaz przyznam sie Wam, ze ostatnio obudzilam sie o 3 i do 4 nie moglam spac i juz mialam chec obudzic meza  ale zrobilo mi sie go szkoda, bo o 6 wstaje do pracy [emoji23]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Z kapustą i grzybami bo tylko takie lubie jak tez takie lubisz to skrobne przepis
Tomasz
Chyba by sie tz jednak nie obrazil jakbys go tak obudzila
Cytat:
Napisane przez docik10
To chyba mój jest stwórcą tego powiedzenia  Bo od niego pierwszy raz to usłyszałam 
|

Cytat:
Napisane przez Mirabilka
oo a co Rumians ma za foty?
ciekawa jestem 
|
Pewnie same zboczuszki jakies
Cytat:
Napisane przez awgusta
Dziewczyny,święta niedługo. Myślicie juz o prezentach? Jak to wyglada w waszych rodzinach?
U nas wszyscy zrzucaja sie na prezenty dla dzieci,mamy 5 w rodzinie. + zrzutka na prezenty dla dziadków. Dorosli nie robia sobie prezentow. Wigilia zazwyczaj u dziadkow.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
U mojego tz byla tradycja robienia prezentow ale u mnie w domu nigdy czegos takiego nie bylo i jakos nie czuje sie pokrzywdzona ter az kupujemy prezent pod choinke i na mikolaja tylko naszej corce,sory bardzo ale inne dzieciaki w rodzinie maja rodzicow ewentualnie dziadkow wiec jesli sobie zycza to niech im kupuja,ja od nikogo nie wymagam,od chrzestnych tez nie,a ja nie mam zamiaru bankrutowac przez czyjes widzimisie
Cytat:
Napisane przez docik10
Możesz podać przykład prezentu? Ja na pierwsze święta kiedy byliśmy jeszcze parą kupiłam przyszłym teściom serwetkę na ławę i pasek dla teścia.
Nie powiem chciałabym bez problemu i buntowania się kupić wszystkim prezenty ale też czy ja dostawałam prezenty od ciotek i wujków jak byłam mała? Tylko na urodziny jak do mnie przyszli, na pozostałe okazje tylko od rodziców. A u nas w rodzinie zrobił się dziwny zwyczaj, że kupujesz na zajączka, na dzień dziecka, na mikołaja, na święta i urodziny. Tak jakbym miała 8 dzieci (bo tyle teraz jest) a 500+ nikt mi nie daje 
|
Ja chyba jakas wyrodna matka bo moje dziecko dostaje prezent na urodziny,mikolaja i pod choinke i to nie jakies wypasione bo np bardzo lubi puzzle czy ksiazki z bajkami wiec nie jest to kosmiczny wydatek
A ja zakonczylam misje pierogi sukcesem ok 80 sztuk natrzepalam dumna jestem z siebie zwlaszcza ze ja nie robie takich ze samo ciasto tylko takie pelne farszu,ale po zrobieniu,ugotowaniu i ze skwareczkami  no warto bylo czekac te 2 tyg zeby je robic,uwielbiam pierogi zjadlam ze 12 sztuk a wieczorem poprawie jeszcze
Aha i zostawic was na chwile to musze kilka stron nadrabiac
|
|
|